Foto: Publicitātes foto

Lietuvas uzņēmums "Kesko Senukai", ieguldot vairāk nekā 100 miljonu eiro, uzsācis veikalu 'K-Rauta' modernizāciju Latvijā, kā arī veikalu Lietuvā, Igaunijā un Baltkrievijā modernizāciju, ko paredzēts pabeigt līdz 2020. gadam, informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Kesko Senukai" pārvalda lielāko celtniecības, remontdarbu un sadzīves preču veikalu tīklu Baltijas valstīs. Pirmais modernizētais iepirkšanās centrs ar jauno nosaukumu "K-Senukai" Latvijā tiks atvērts pirms Ziemassvētkiem Rīgā, Lucavsalā, bijušā "K-Rauta" veikala vietā.

"Kesko Senukai" šā gada aprīlī no Skandināvijas akcionāra "Kesko Group" pārņēma astoņu "K-Rauta" veikalu Latvijā un astoņu Igaunijas veikalu tīkla pārvaldi. Uzņēmumi turpmāk Baltijas valstīs darbosies ar vienotu nosaukumu – bijušais "Rautakesko" Latvijā ir pārdēvēts par "Kesko Senukai Latvia", Igaunijas kompānija kļuvusi par "Kesko Senukai Estonia", bet Lietuvā darbosies "Kesko Senukai Lithuania".

"Kesko Senukai" grupas prezidents Artūrs Rakausks norāda, ka stratēģiskās izmaiņas uzņēmuma pārvaldē palīdzēs stiprināt tīkla līderpozīcijas Baltijā, nodrošinot vienotus augstākās apkalpošanas kvalitātes standartus un ievērojami plašāku preču klāstu visu trīs valstu veikalos.

Paredzēts, ka jaunais "K-Senukai" tirdzniecības centrs piedāvās gandrīz divreiz lielāku preču klāstu un radīs vairāk nekā 100 darba vietas, kas ir divreiz vairāk nekā pirms veikala modernizācijas.

Sākti arī sagatavošanās darbi vēl divu veikalu modernizācijai Rīgā un Tallinā.

Pašlaik "Kesko Senukai" pārvaldītajā mazumtirdzniecības tīklā ietilpst 101 veikals Baltijas valstīs un 20 "OMA" veikali Baltkrievijā. 2015. gadā "Kesko Senukai" tīkla kopējais apgrozījums bija 583 miljoni eiro, informēja uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!