Foto: Publicitātes attēli
Atzīmējot spāru svētkus, projekta būvniecības noslēguma posms sācies jaunā biznesa centra, kas atrodas Pērses ielā 2A un Kr. Barona ielā 30, pirmajai kārtai. Kopumā projektā ieguldot 14 miljonus eiro, tā attīstītājs SIA "River Properties" paredz jaunā A-klases biroja ēku Pērses ielā 2A ekspluatācijā nodot rudenī. Pērses ielas 2A biroju ēkas iznomājamā platība paredzēta 3 305,6 m2, savukārt visa projekta iznomājamā platība būs 6 238,40 m2, informē uzņēmuma pārstāvji.

"Ar plānoto biznesa centru Pērses ielā 2A un Kr.Barona ielā 30 atdzīvināsim vēl vienu kvartālu Rīgas centrā. Jaunajā objektā īstenosim visas mūsu ieceres par ilgtspējīgu, apkārtējai videi saudzīgu un cilvēkiem komfortablu biroju ideju, kas saskan ar šobrīd aktuālo zaļo dzīvesveidu arī urbānā vidē. Biznesa centra pirmās kārtas objektam Pērses ielā 2A jau ir A klases energoefektivitātes sertifikāts, kas apliecina mūsu ieguldījumu energoefektīvas un ilgtspējīgas ēkas izveidē. Piemēram, abās ēkās esam paredzējuši izvēlēties augstākās kvalitātes vācu ražotāja Schüco logus. Tāpat esam paredzējuši atsevišķas, neatkarīgas ventilācijas iekārtas un sistēmas katrā stāvā, kā arī plašas terases un balkonus no 29.4 m2 līdz pat 188 m2 platībā, un apzaļumotu, mājīgi iekārtotu pagalmu. Esam ieplānojuši arī vietas elektroauto uzlādei un velo novietnēm," stāsta "River Properties" valdes loceklis Ervīns Ivanovskis.

Jaunā biznesa centra iekštelpas paredzētas ar griestu augstumu sākot no 2,85 m līdz pat 4,08 m. Tās tiks piedāvātas nomniekiem ar jau personalizētu, interjera dizainera veidotu noformējumu. Paredzēts, ka biznesa centram būs iespējams piekļūt diennakti, bet automašīnām atvēlētas 41 vietas pazemes stāvvietā.

"Spāru svētki ir nozīmīgs solis jebkura objekta būvniecībā. Esam gandarīti par paveikto un šobrīd aktīvi strādājam arī pie projekta otrās kārtas - biroju ēku Kr. Barona ielā 30 plānojam nodot ekspluatācijā jau nākamajā gadā," stāsta Valērijs Terentjevs, projekta būvdarbu vadītājs, SIA "Pilnsabiedrība 3a".

Biznesa centru projektējuši arhitekti Iļja Miļgroms un Pēteris Bajārs. Miļgroms ar arhitektu biroju "Sintarh" ir jau izstrādājis vairākus Rīgas pilsētvidē atpazīstamus projektus – Milla Kvartālu, Parkers ēku ansambļa izbūvi un citus, savukārt, Bajārs un viņa "Outofbox" arhitektu studija veiksmīgi pierādījusi sevi daudzos vērienīgos konkursos un īstenojusi dažādu biroju ēku kompleksu un privātmāju projektus. Viens no nesenākajiem sasniegumiem ir "Outofbox" iegūtā dalīta pirmā vieta "Rail Baltica" Rīgas stacijas metu konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!