Foto: Pexels

Rīgas pilsētas tiesā ierosināts elektroenerģijas tirgotāja SIA "Win Baltic" tiesiskās aizsardzības process, liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Tiesiskās aizsardzības process ierosināts 6. februārī.

"Win Baltic" mājaslapā pēdējais paziņojums ir publicēts 2022.gada 23.septembrī, un tajā uzņēmums informē, ka pieņēmis lēmumu par elektroenerģijas tirdzniecības izbeigšanu un pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanu saviem klientiem.

Paziņojumā teikts, ka 2022.gadā elektroenerģijas cenas palielinājušās visos biržas "Nord Pool" tirdzniecības apgabalos, cenai pieaugot par 300%. "Apzinoties jau esošās "Win Baltic" grūtības, kā arī neprognozējamo elektroenerģijas cenas dinamiku nākotnē, sabiedrība pieņēma lēmumu par elektroenerģijas tirdzniecības izbeigšanu un pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanu saviem klientiem," teikts paziņojumā.

Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 2,3 miljoni eiro un tas strādāja ar 48 830 eiro zaudējumiem. Kompānija "Win Baltic" reģistrēta 2013.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2820 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Win Baltic" uz pusēm pieder Aleksejam Gusarenko un Iļjam Komisarovam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!