Foto: LETA
Jūrmalas pilsētas tiesa ierosinājusi Ķemeru sanatorijas privatizētāja "Ominasis Latvia" maksātnespējas procesu, liecina Maksātnespējas administrācijas informācija.

Uzņēmumu par maksātnespējīgu prasa pasludināt tā kreditors "Arhiidea". Tiesa lietu ierosinājusi ceturtdien.

Ar "Arhiidea" pārstāvjiem aģentūrai BNS pagaidām nav izdevies sazināties, lai noskaidrotu, kādu iemeslu vadīts uzņēmums nolēmis šādi rīkoties.

Jau ziņots, ka 9.aprīlī zvērināta tiesu izpildītāja rīkotā izsolē iecerēts pārdot "Ominasis Latvia" piederošo mantu - Ķemeru sanatoriju, kura izsoles sākuma cena noteikta 3,754 miljonu latu apmērā, liecina ceturtdien laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicētais paziņojums. Izsoles piedzinēji  ir uzņēmumi "Arhiidea", "BT projekts", "IAT Cityco" un "Savant", kā arī Jūrmalas pilsētas dome un Privatizācijas aģentūra (PA).

Vēstīts arī, ka Ķemeru sanatorijā apstājušies renovācijas darbi, kurus veica sanatorijas privatizētājs "Ominasis Italia S.R.L". Vēsturiskais kūrorts pašlaik ir kritiskā stāvoklī.

Aģentūras BNS arhīva informācija liecina, ka 1998.gada 18.jūlijā PA uzdevumā rīkotajā izsolē sanatoriju "Ķemeri" iegādājās kompānija "Ominasis Italia S.R.L" par sākuma cenu - 900 tūkstošii latu. Uzņēmuma privatizācijas noteikumi paredz, ka sanatorijas pircējam piecu gadu laikā objektā jāiegulda 10 miljoni latu, kā arī papildus jāizveido 120 jaunu darbavietu. Vēlāk PA ilgstoši cīnījās ar "Ominasis Italia S.R.L" un meitasuzņēmumu "Ominasis Latvia" par to, ka noteiktajos termiņos sanatorijā netiek ieguldīti līdzekļi. Tostarp tika apsvērta arī līguma laušana.

"Ominasis Latvia" iepriekš ir izpelnījies arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas un Jūrmalas domes pārstāvju kritiku par darbu kvalitāti un tempiem - darbi sanatorijā brīžiem uz priekšu ritēja raitāk, brīžiem gausāk. 2004.gada aprīļa beigās "Ominasis Italia" vienojās ar pasaulē pazīstamo ekskluzīvo viesnīcu tīklu "Kempinski Hotels S.A" par sanatorijas "Ķemeri" apsaimniekošanu. Taču šī sadarbība nerealizējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!