Foto: DELFI
Ierosināts bronzas stieņu un cauruļu ražotāja SIA "KMM Metāls" tiesiskās aizsardzības process, liecina "Firmas.lv" informācija.

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā "KMM Metāls" tiesiskās aizsardzības process ierosināts 13.martā.

"Firmas.lv" informācija arī liecina, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes Pirmās piedziņas daļas Speciālās piedziņas nodaļa kopš 2014.gada 5.jūnija "KMM Metāls" piemērojusi aizliegumu pamatkapitāla samazināšanai.

Savukārt ar VID Finanšu policijas pārvaldes Otrās izmeklēšanas daļas 2014.gada 7.jūlija lēmumu par aresta uzlikšanu mantai piemērots arests uzņēmuma līdzīpašniekam Mārim Niedram piederošajām 57 331 "KMM Metāls" kapitāla daļām.

Kā ziņots, VID norit izmeklēšana par diviem noziegumiem, kuros iesaistīti uzņēmumi, kas ir nozīmīgi spēlētāji savā nozarē. Vienā gadījumā runa ir par vienu no lielākajiem metālapstrādes uzņēmumiem, bet otrā gadījumā runa ir par vienu no lielākajiem būvuzņēmumiem. Izmeklēšanas interesēs gan VID vēl neatklāj šo uzņēmumu nosaukumus.

Saskaņā ar VID sniegto informāciju kriminālprocesā, kur iesaistīts liels metālapstrādes uzņēmums, veiktas vairāk nekā 50 kratīšanas un ir tikuši aizturēti vairāk nekā desmit cilvēki. Tiekot lēsts, ka valsts budžetam nodarīti vairāk nekā desmit miljonu eiro zaudējumi, bet sīkāku informāciju par šo noziedzīgo nodarījumu VID nesniedz.

"KMM Metāls" 2013.gadā strādājis ar 74,4 miljonu eiro apgrozījumu un tas ir par 14% mazāks nekā 2012.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. 2012.gadā uzņēmums strādāja ar 86,99 miljonu eiro apgrozījumu.

"KMM Metāls" 2013.gadā guva 532 455 eiro peļņu, un tā ir nedaudz mazāka nekā 2012.gadā gūtā 562 361 eiro peļņa.

Pamatā "KMM Metāls" ražo vara un alvas sakausējuma bronzas stieņus un caurules.

"KMM Metāls" 2010.gadā iegādājies un 2011.gada beigās sāka ekspluatēt jaunas 8,64 miljonu latu (12,3 miljonu eiro) vērtas bronzas lietņu nepārtrauktās liešanas iekārtas. Projekta realizēšanai tika noslēgts līgums ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par atbalstu no Eiropas Savienības struktūrfondu aktivitātes "Augstas pievienotās vērtības investīcijas".

"KMM Metāls" izveidots 2001.gadā, ražošana sākta 2003.gadā, un uzņēmums eksportē 99,5% savas produkcijas. Uzņēmums nodarbina aptuveni 80 strādājošos.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmuma kapitāldaļas pieder Mārim Niedram - 33,33%, Kasparam Losam - 33,33%, kā arī Mārim Dzenītim - 33,33%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!