Foto: Pixabay

Šonedēļ ierosināts vairumtirgotāja SIA "Baltā Bura" tiesiskās aizsardzības process, izriet no "Lursoft" Klientu Portfeļa monitoringa.

“Lursoft” izziņas informācija rāda, ka 29. jūnijā uzņēmumam bija reģistrēts 28,68 tūkst. eiro liels nodokļu parāds, kā arī tam ir spēkā divi VID piemēroti nodrošinājumi. Viens no tiem, kas reģistrēts pirms trim gadiem, nosaka liegumu uzņēmumam reģistrēt, pārreģistrēt, pārjaunot un grozīt komercķīlas, kā arī aizliedzis samazināt pamatkapitālu. Otrs nodrošinājums vairumtirgotājam SIA “Baltā Bura” reģistrēts aizvadītajā gadā.

Pārtikas, higiēnas, dezinfekcijas, saimniecības un kosmētikas preču vairumtirgotājs SIA “Baltā Bura” 2019.gadā turpināja paplašināt savu klientu un piegādātāju rīku, kā arī attīstīt pārdošanas tehnoloģiju. Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka SIA “Baltā Bura” izplata vairāk nekā 95 partneru produkciju, tiem pievienojot arī zīmolus SIA “Skrīveru Saldumi”, UAB “Druskininku Rasa” dzeramo ūdeni, “Weetabix Limited” brokastu pārslas u.c.

2019. gadā SIA “Baltā Bura” apgrozīja 44,98 milj. eiro, kas gan ir par 27,43% mazāk nekā 2018.gadā. Finanšu gadu vairumtirgotājs noslēdza ar 148,63 tūkst. eiro peļņu. Pārskatu par 2020.gadu uzņēmums vēl nav iesniedzis.

Vadības ziņojumā SIA “Baltā Bura” norādījis, ka 2019.gadā turpināts uzlabot pārdošanas servisa kvalitāti, lai nodrošinātu augošo klientu pieprasījumu. Mainīta arī cenu politika un akcijas preču tirdzniecības piedāvājumu kontrole, lai palielinātu pārdošanas rentabilitāti. Neskatoties uz apgrozījuma samazinājumu, SIA “Baltā Bura” rentabilitātes rādītājs palielinājies par 16,12%.

2020.gadā, sakarā ar koronavīrusa Covid-19 pandēmiju, SIA “Baltā Bura” saskārusies ar pirktspējas samazināšanos. Pārdošanas apjomu samazināšanos tādos segmentos kā HoReCa, sabiedriskā ēdināšana un izmitināšana uzņēmums kompensējis ar dezinfekcijas līdzekļu, antibakteriālo salvešu, cimdu un sejas masku pārdošanas apjomu palielināšanu.

“Lursoft” dati liecina, ka 2020.gada aprīlī un maijā VID atbalstījis SIA “Baltā Bura” nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.
SIA “Baltā Bura” patiesais labuma guvējs ir Rafails Deifts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!