Foto: Pixabay

Zemkopības ministrija izsludinājusi pieteikšanos atbalstam no Zivju fonda zivju resursu aizsardzības pasākumiem, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības.

Kopējais otrajā projektu iesniegšanas kārtā pieejamais finansējums ir 20 000 eiro, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētā informācija.

Atbalstam iespējams pieteikties līdz 10. oktobrim, ievērojot nosacījumu, ka viena projekta iesnieguma vai viena atbalsta pretendenta vairāku iesniegto projektu kopsumma nepārsniedz maksimālo atbalsta apmēru 10 000 eiro.

Nosacījums par maksimālo projektu kopsummu neattiecas uz projektu pieteikumiem, kurus iesniedz valsts institūcijas, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība un uzraudzība.

Vienlaikus projektos, kuros paredzēta tehnisko līdzekļu iegāde kontroles pasākumu nodrošināšanai, paredzēts, ka viena kvadracikla, sniega motocikla vai cita transporta līdzekļa, kura iegādi pieļauj Zivju fonda atbalsta nosacījumi, cena nepārsniedz 12 500 eiro. Tāpat vienas RIB tipa laivas iegādei pieļaujamais finansējums iekšējiem ūdeņiem nepārsniedz 1500 eiro, savukārt ārējiem ūdeņiem - 6000 eiro.

Stiklšķiedras vai alumīnija laivas iegādei pieļaujamais finansējums ir 9000 eiro, savukārt laivas dzinēju projekta ietvaros var iegādāties 3500 eiro vērtībā izmantošanai iekšējos ūdeņos, bet izmantošanai jūras ūdeņos - 8000 eiro vērtībā.

Drona ar komplektāciju un apmācību nodrošinājumu iespējams pieteikt par 4500 eiro, tālskati par 450 eiro, nakts redzamības iekārtu par 2500 eiro, videokameru ar SD kartēm par 400 eiro, termokameru par 3000 eiro, sporta kameru par 600 eiro, meža kameru ar komplektāciju par 350 eiro, eholotu ar iekšējiem ūdeņiem izmantojamu GPS par 3000 eiro, eholotu ar jūras ūdeņiem izmatojamu radiosistēmu par 9000 eiro, rokas GPS ar komplektāciju par 600 eiro, bet planšetdatoru par 850 eiro.

Projekta iesniegums un pārējie dokumenti jāiesniedz Lauku atbalsta dienesta elektroniskās pieteikšanās sistēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!