Foto: Publicitātes foto

Biznesa centra "Verde" pirmās ēkas spāru svētki norisināsies vēl šogad, bet būvniecība pilnībā noslēgsies 2022. gada jūnijā. Tikko kā iestādīti šī projekta pirmie koki, kas veidos daļu no 600m2 plašās zaļās terases.

Tie atradīsies uz ēkas 5. stāva plašās terases. Kopumā 30 tūkst. m2 plašajos "Verde" birojos būs mūsdienīga, energoefektīva un zaļa vide vairāk nekā 3000 cilvēkiem. "Verde" attīstībā plānots investēt vairāk nekā 65 miljonus eiro. Projektu līdzfinansē Eiropas Investīciju banka – tā piešķīrusi 22 miljonus eiro kredītu.

Projekta attīstītājs un investors ir "Capitalica Baltic Real Estate Fund I", ko pārvalda "Capitalica Asset Management". Projekta autori ir Andris Kronbergs un Jānis Zvejnieks ("ARHIS Arhitekti"), ainavu arhitekte – Linda Zaļā ("ZALA Landscape Architects").

"Verde" tiek pozicionēts kā zaļākais A klases biroju komplekss Rīgā, Skanstes apkaimē. Tiek lēsts, ka tas būs vienīgais A klases biroju komplekss, ko paredzēts atklāt 2022. gada pirmajā pusgadā. Kompleksu veido divas biroju ēkas. "Verde" izstrādāts atbilstoši BREAAM "Excellent" un gandrīz nulles enerģijas ēku jeb nZEB (nearly Zero Energy Building) standartiem.

Īpašā atšķirības zīme būs zaļums gan uz 600 m2 plašām ar kokiem un augiem apstādītām terasēm katrā no ēkām, gan apstādījumiem bagātu un āra darba vietām aprīkotu pagalmu.

"Capitalica Asset Management" ir Lietuvas ieguldījumu fondu pārvaldes uzņēmums, kas attīsta un pārvalda komerciālos nekustamos īpašumus Baltijā. Fondi, kurus tas pārvalda, attīsta aktīvus vairāk nekā 43 tūkstošu m2 platībā un teju 80 miljonu eiro apmērā. "Capitalica Asset Management" ir "SBA" grupas uzņēmums, kas ir viena no Lietuvas lielākajām daudznozaru uzņēmumu grupām. Tajā ir arī nekustamā īpašuma attīstības kompānija "SBA Urban", kas Viļņā pārvalda biznesa ieleju "Green Hall".

"SBA Urban" Latvijā 2021. gadā iegādājies divus zemesgabalus: 7,3 ha zemesgabalā starp Rīgu un un Starptautisko lidostu "Rīga", kur plāno attīstīt augsto tehnoloģiju pilsētiņu, savukārt 3 ha zemesgabalā J. Čakstes gatvē 23 (Daugavas krastā Pārdaugavas pusē blakus Dienvidu tiltam) tas plāno attīstīt komerciāla vai jaukta tipa apbūvi.

“Pamatkoku” iestādīšanas pasākumā projekta attīstītājus pārstāvēja “VERDE” investors un attīstītājs, “Capitalica Asset Management” ģenerāldirektors Andrius Barštis (Andrius Barštys) un “Verde” komercdirektore Iveta Lāce, savukārt projekta izstrādātājus - galvenais arhitekts Andris Kronbergs (“ARHIS Arhitekti”) un ainavu arhitekte Linda Zaļā (“ZALA Landscape Architects”). Pasākumā viesojās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns un projekta līdzfinansētājas Eiropas Investīciju bankas pastāvīgās pārstāvniecības Baltijas valstīs vadītājs Marko Frančini (Marco Francini).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!