Foto: Shutterstock
Gada laikā kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, reaģējot uz Rietumvalstu ieviestajām sankcijām, Latvijā piemēroti ierobežojumi uzņēmumiem, nekustamajiem īpašumiem un finanšu līdzekļiem, kas pieder Krievijas oligarhiem un citām personām, kuras saistītas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vai atbalsta iebrukumu.

Šādu objektu ir daudz. Tai skaitā Krievijas oligarha Romāna Abramoviča privātā lidmašīna, kura nolaidās Rīgas lidostā vien dažas dienas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Šeit tā arī palikusi, jo drīz vien pēc ielidošanas stājās spēkā sankcijas, kas tai vairs neļāva doties prom, un pagaidām nav skaidrs, kas ar to tālāk notiks.

Līdzīgi ir arī citiem nekustamajiem īpašumiem, finanšu līdzekļiem, uzņēmumiem un aktīviem, uz kuru īpašniekiem attiecas sankcijas un kas atrodas Latvijā – lielu daļu no tiem nevar ne atsavināt, ne izmantot.  

Tiesa, arī Eiropas līmenī procesi, kas saistīti ar sankcijām pakļauto Krievijas īpašumu realizēšanu, nenotiek strauji. Šeit jāatgādina par 300 miljardu dolāru vērtajām Krievijas centrālās bankas valūtas rezervēm, ko plānots izmantot Ukrainas atjaunošanai – daļa no šīs summas aizvien vēl nav atrasta, nemaz nerunājot par fizisku tās nonākšanu iecerētajā mērķī.

Kāds statuss Latvijā šobrīd ir personām, īpašumiem un naudas līdzekļiem, kas pieder personām, kam piemērotas sankcijas un ko ar tām iecerēts darīt, skaidro "Delfi Bizness".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!