Foto: stock.xchng
Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) biedru kopsapulcē 20. februārī ievēlēta jauna valde, portālu “Delfi” informēja padomē.

Pirmo reizi valdē ievēlēta "Circle-K" izpilddirektore Latvijā Gunta Jēkabsone, ASV Tirdzniecības kameras pārstāve Ingrīda Kariņa-Bērziņa, kā arī "CEMEX" valdes loceklis Māris Gruzniņš. Atkārtoti valdē ievēlēta "All Media Baltics" valdes priekšsēdētāja Baiba Zūzena.

Darbu valdē turpinās Norvēģijas Tirdzniecības kameras Latvijā priekšsēdētāja vietnieks Alfs Ēriks Lundgrēns, "SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts, "Fortum" valdes locekle Jūlija Sandberga, kā arī "PwC Latvija" valdes priekšsēdētāja un vadošā partnere Latvijā Zlata Elksniņa-Zaščirinska.

Ārvalstu investoru valdi ievēl uz diviem gadiem un tās galvenais pienākums ir pārstāvēt vairāk kā 50 korporatīvo un asociēto biedru intereses Latvijā. Uz pirmo sēdi valde sanāks 7. martā, kuras darbakārtībā būs arī gatavošanās ikgadējai valdības un investoru augsta līmeņa sanāksmei, kas šogad notiks 6. un 7. jūnijā.

Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektore Latvijā Marta Jaksona norāda, ka "arī šogad turpināsim aktīvu darbu savu biedru, ietekmīgāko Latvijas ārvalstu investoru, interešu pārstāvniecībai. Veidosim konstruktīvu un atvērtu dialogu ar politikas veidotājiem, lai kopīgi strādātu pie Latvijas investīciju vides uzlabošanas. Viens no mūsu dienaskārtības aktuālajiem jautājumiem joprojām ir investoru bažas par augsto korupcijas un ekonomisko noziegumu līmeni, kur sagaidām daudz skaidrāku un ātrāku rīcību no tiesībsargājošajām institūcijām. Vienlaikus strādāsim pie konkrētiem ierosinājumiem, kas sekmētu Latvijas pievilcību gan esošo, gan potenciālo investoru acīs, piemēram, atvieglot ārvalstu darbaspēka piesaisti, modernizēt un digitalizēt valsts pakalpojumus, turpināt augstākās izglītības reformas."

Ārvalstu investoru padome Latvijā (FICIL) ir sabiedriska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu uzņēmumi Latvijā, kā arī ārvalstu tirdzniecības kameras un Rīgas Ekonomikas augstskola. FICIL aktīvi meklē un iesaka risinājumus, lai sadarbībā ar Latvijas valdību uzlabotu un attīstītu uzņēmējdarbības un investīciju vidi valstī. Risinājumus un priekšlikumus izstrādā darba grupas, kuru sastāvā darbojas investoru uzņēmumu un ārvalstu tirdzniecības kameru pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!