Foto: Publicitātes attēli

No 1. septembra "Rail Baltica" kopuzņēmumam "RB Rail" AS pievienojies Veiko Hāvapū (Veiko Haavapuu), kurš turpmāk pildīs finanšu direktora un kopuzņēmuma valdes locekļa amata pienākumus.

Hāvapū ir pieredzējis finanšu eksperts ar vairāk nekā 20 gadu profesionālo pieredzi, strādājot telekomunikāciju, mazumtirdzniecības, transporta un finanšu sektoros. Pēdējos gados ieņēmis vadošos amatus, strādājot "Tallink Grupp" AS kā uzņēmuma grupas finanšu direktors, bijis "Circle K" Finanšu centra direktors Eiropā un iepriekš Finanšu un kontroles departamenta direktors, kā arī valdes loceklis "Circle K" Igaunijas filiālē.

""Rail Baltica" globālais projekts ir nobriedis un šobrīd sasniedzis savu nākamo īstenošanas fāzi. Ir uzsācies darbs, lai sagatavotos liela apjoma būvniecībai, daļa no kuras jau notiek visās Baltijas valstīs. Šajā amatā manas galvenās prioritātes būs finansējuma piesaiste Rail Baltica globālajam projektam, nākamās izmaksu un iegumu analīzes un biznesa plāna izveide, kā arī nodrošināt caurspīdīgu un efektīvu pieejamā finansējuma izlietošanu. Priecājos pievienoties RB Rail komandai šādā kapacitātē un ar nepacietību gaidu tikšanos ar visiem iekšējiem un ārējiem partneriem, ar kuriem plecu pie pleca strādāsim pie šī megaprojekta īstenošanas," saka Hāvāpū, "RB Rail" AS finanšu direktors un valdes loceklis.

"RB Rail" AS ir starpvalstu kopuzņēmums, ko dibinājusi Latvija, Lietuva un Igaunija ar mērķi īstenot "Rail Baltica" – pirmo šāda veida Baltijas valstu pārrobežu infrastruktūras projektu. "RB Rail" AS ir "Rail Baltica" projekta centrālais koordinators.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!