Foto: LETA

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) pirmdien noslēgusi vienošanos ar Igaunijas Tirgotāju asociāciju (ITA) par sadarbību eiro ieviešanas laikā Latvijā, informēja LTA.

Igauņu kolēģi konsultēs LTA un tās tirgotājus eiro ieviešanas pieredzē. Jau trešdien Pērnavā norisināsies praktiskais seminārs un tajā piedalīsies 37 pārstāvji no dažādiem Latvijas tirdzniecības uzņēmumiem.

Latvijas tirgotāji iepazīsies gan ar nelielu veikalu, gan arī lielveikalu pieredzi. Tiks apmeklēti tādi Igaunijas tirgotāji kā "Selver", AS "Kaupol" veikals-noliktava, lielveikals "Oja Comarket" un būvmateriālu tirgotājs "Bauhof".

Abu valstu tirgotāju sadarbībā tikšot ņemts vērā godīgas eiro ieviešanas tirdzniecībā prakses kodekss, Eiropas Savienības vairumtirdzniecības, mazumtirdzniecības un starptautiskās tirdzniecības pārstāvniecības "EuroCommerce" sociālās un korporatīvās atbildības principi, kā arī eiro ieviešanas pieredze Igaunijā, norāda LTA.

Savukārt nākošais solis būšot Godīgas eiro ieviešanas tirdzniecībā kodekss, kas izveidots balstoties uz Eiropas Centrālās bankas vadlīnijām eiro ieviešanā, Latvijas Eiro ieviešanas likumprojektu un LTA izstrādāto Godīgas tirdzniecības kodeksu, Latvijas Tirgotāju profesionālās ētikas kodeksu, Tirdzniecības labas komercdarbības prakses kodeksu un Godprātīgas cenu atveidošanas kodeksu.

Godīgas eiro ieviešanas tirdzniecībā kodeksu nākamnedēļ apstiprinās LTA Nozīmīgo Tirgotāju sapulce un LTA Padome.

Latvija eiro plāno ieviest 2014.gada 1.janvārī. Lai arī valdība uzsver, ka ieguvumi būs daudz reiz lielāki, tiek pieļauts, ka cena pēc eiro nedaudz pieaugs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!