Foto: Pexels
Aptuveni 80 000 Latvijas pastā aizkavējušos paku nonākušas Igaunijā ar lielu novēlēšanos, kas skaidrojama ar ilgāku transportēšanas laiku, kas savukārt saistīts ar Covid-19 pandēmijas un Ukrainas kara izraisītiem traucējumiem starptautiskajās piegādes ķēdēs.

Kā norāda VAS "Latvijas pasts", lielākoties tās ir iepirkšanās platformas "AliExpress" pakas, kas sūtītas no Ķīnas. Visilgāk aizkavējušās pakas izsūtītas pagājušā gada beigās un šā gada sākumā, vēsta ar zīmolu "Omniva" strādājošais Igaunijas valsts pasta uzņēmums "Eesti Post".

Ilgu šo sūtījumu aizkavēšanos noteikušas gan izmaiņas regulārajās piegādēs no Ķīnas uz Latviju, gan agrāko piegāžu maršruta maiņa saistībā ar starptautisko pārvadājumu ierobežojumiem Ukrainas kara dēļ.

Šajā situācijā piegādes ar aviotransportu tika pārkārtotas uz sauszemes transportu un attiecīgi nācās pielāgot paku pieņemšanas procedūras Latvijas muitā, turklāt muitā aizkavējās sūtījumu datu pārbaude un dokumentu noformēšana.

Par daļu paku, kas Igaunijā nonākušas vēlāk par pieļaujamo piegādes termiņu, saņēmējiem, iespējams, jau ir atlīdzinājis tirgotājs, bet "Omniva" tuvākajā laikā sūtījumus klientiem piegādās paātrinātā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!