Lai uzņēmumam dotu jaunu attīstības vērienu, par AS "Lido" akcionāru (51%) kļuvis OU "Treeland", kas ir Igaunijas uzņēmējam Ivaram Vendelinam (Ivar Vendelin) piederošs uzņēmums, informē "Lido".

Kā nākamos attīstības soļus abi uzņēmēji, Gunārs Ķirsons un Ivars Vendelins, redz uzņēmuma darbības paplašināšanu ne tikai Baltijā, bet arī Skandināvijā un, iespējams, citviet Eiropā.

"Lido" dibinātājs un akcionārs Gunārs Ķirsons apliecina, ka jauns partneris esošajos apstākļos ir vitāli nepieciešams, lai uzņēmums varētu turpināt attīstības ceļu. "Covid-19 izraisītā krīze ir daudz iemācījusi, diemžēl valsts solītā palīdzība daudzkārt palikusi tikai vārdos. Taču uz vietas palikt nevar, tādēļ šis ir tālredzīgs lēmums. Šajā situācijā jauna attīstības partnera piesaiste, ar kuru mans stratēģiskais redzējums saskan, ir spēcīgs atspēriena punkts uzņēmuma izaugsmei, lai "Lido" augtu un radītu pievienoto vērtību un prieku cilvēkiem ne tikai Latvijā," teic Ķirsons.

"Vienmēr "Lido" zīmolu esmu vērtējis kā vērtīgu un ļoti perspektīvu, taču bija jāpienāk īstajam brīdim, lai uzsāktu kopīgu ceļu uz izaugsmi. "Lido" ir Latvijas vizītkarte – ar šo Latvijas pērli ir jālepojas. Ceru, ka varu sniegt ieguldījumu ar savām zināšanām un pieredzi, lai uzņēmumu un latviskās vērtības nestu arī ārpus Latvijas robežām," pauž Vendelins.

Ķirsons arī turpmāk strādās AS "Lido" padomē, lai turpinātu darbu pie uzņēmuma attīstības, jaunu tehnoloģiju ieviešanas projektiem un restorānu tīkla ģeogrāfiskās paplašināšanas. Uzņēmuma valde paliek nemainīgā sastāvā.

Šobrīd "Lido" patiesie labuma guvēji ir Ķirsons un Krievijas pilsonis Vladimirs Šestakovs, liecina Uzņēmumu reģistra dati. Valdē darbojas Solvita Treilande, Rita Auziņa, Renārs Gulbis un Rasmuss Pētersons, padomē – Māris Blumbergs, Armands Grīnbergs un Aļesja Šestakova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!