Ēdināšanas uzņēmuma AS "Lido" padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Igaunijas uzņēmuma "Treeland" īpašnieks Ivars Vendelins, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vienlaikus padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā iecelts "Lido" dibinātājs Gunārs Ķirsons, savukārt par padomes locekli iecelta Igaunijas pilsone Dorisa Īglsa.

Tādējādi padomē darbu neturpina līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Māris Blumbergs, viņa vietniece Aļesja Šestakova un padomes loceklis Armands Grīnbergs.

Vienlaikus veiktas izmaiņas arī kompānijas patieso labuma guvēju sarakstā. Šobrīd "Lido" patiesie labuma guvēji ir Ķirsons un Vendelins, kamēr iepriekš kompānijas patiesie labuma guvēji bija Ķirsons un Krievijas pilsonis Vladimirs Šestakovs.

Izmaiņas Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas ceturtdien, 3. jūnijā.

Jau ziņots, ka veiktas izmaiņas "Lido" akcionāru sastāvā, tostarp "Treeland" un Vendelinam pieder 51% kompānijas akciju, bet Ķirsonam - 49% akciju.

Vendelins ir līdzīpašnieks arī "Apollo Group", kurai pieder grāmatnīcas "Apollo", kinoteātri "Apollo", filmu izplatīšanas kompānija "Baltic Film Distribution", sulu bāri "Blender", saldējuma kafejnīcas "IceCafe" un restorāni "O'Learys" un "KFC". Tāpat Vendelins ir līdzīpašnieks "MM Grupp", kuras uzņēmumu vidū ir medikamentu tirgotājs "Magnum", mediju koncerns "Postimees Grupp", elektroierīču tirgotājs "IM Arvutid", tāpat grupai ir līdzdalība ultrakondensatoru ražotājā "Skeleton Technologies Group". Informācijas aģentūra LETA ir daļa no starptautiskas mediju grupas, kuras akciju turētājs ir "MM Grupp".

Tāpat vēstīts, ka "Lido" grupa 2019. gadā strādāja ar 56,123 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,4% vairāk nekā gadu iepriekš, taču koncerns cieta zaudējumus 102 778 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Kompānijas un tās koncerna 2020. gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Kompānija reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Koncernu veido meitassabiedrības SIA "Lido Domina", SIA "Lido nekustamie īpašumi", Igaunijā reģistrētie uzņēmumi "Lido Eesti", "Lido Mustamae" un "Odil Eesti", kā arī Vācijā reģistrētā kompānija "Kirsons".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!