Foto: Publicitātes foto

Zaļās enerģijas kompānija "Ignitis renewables", kas ir daļa no "Ignitis grupė", turpina paplašināties Latvijā. Uzņēmuma komandai pievienojusies Baiba Lāce, kura no 19. aprīļa būs "Ignitis renewables" vadītāja Latvijā.

Pirmais viņas darba uzdevums būs īstenot atjaunojamās enerģētikas biznesa stratēģijas ieviešanu vietējā tirgū.

"Latvija ir daļa no mūsu "mājas" tirgus, kur "Ignitis renewables" aktīvi paplašina savu darbību un saskata lielas izaugsmes perspektīvas. Trešdaļa no mūsu kopējās cauruļvadu infrastruktūras atrodas Latvijā," norāda "Ignitis renewables" ģenerāldirektors Tjerijs Elens [Thierry Aelens].

Tuvāko gadu laikā "Ignitis renewables" Latvijā plāno investēt ap 700 miljoniem eiro, un lielāko daļu investīciju plānots ieguldīt vēja un saules enerģijas ražošanā. Sagaidāms, ka topošie saules un vēja parki sāks darboties 2025. gadā.

"Šobrīd, vairāk nekā jebkad agrāk ir skaidrs, ka mums ir jākoncentrējas daudz vairāk uz zaļās enerģijas ražošanu," uzsver Lāce.

Lāce ir uzkrājusi daudzu gadu pieredzi biznesa attīstības un stratēģijas veidošanā, līdz šim ir bijusi valdes locekle un administrācijas direktore atkritumu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmumā "Grindplast", iepriekš ir bijusi kurjeru dienesta un transporta loģistikas pakalpojumu uzņēmuma "Teikas Pasts" ģenerāldirektore.

Jaunā "Ignitis renewables" vadītāja Latvijā atbildēs par atsevišķu sabiedrības filiāli ar pilnvarām paplašināt darbību atbilstoši uzņēmuma stratēģijai un vadīt vietējo speciālistu komandu.

"Ignitis renewables" Lietuvā pārvalda četrus vēja enerģijas parkus, vēl divi parki darbojas Polijā un Igaunijā, un uzņēmums šobrīd attīsta vēl ap 400 megavatu (MW) jaudas atjaunojamo energoresursu projektus. Patlaban tiek arī attīstīti jauni vēja parku projekti Latvijā, Lietuvā un Polijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!