Foto: Publicitātes foto
Saskaņā ar Latvijas valdības lēmumu atļaut atsākt darbību mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas atbilst konkrētiem kritērijiem, šo trešdien, 7. aprīlī “Ikea” veikals vērs durvis pircējiem, liecina tā sniegtā informācija.

Uzņēmums esot gatavs pievērst pastiprinātu uzmanību darbinieku un veikala apmeklētāju drošībai, īstenojot nepieciešamos pasākumus.

"Ikea" vadītājs Latvijā Pēteris Grīnbergs komentē: "Pie veikala ieejas nodrošināsim apmeklētāju skaita kontroli un lūgsim apmeklētājus lietot individuālos aizsardzības līdzekļus. Veikalā īstenosim arī papildu drošības pasākumus, piemēram, pie kasēm un citās vietās ar intensīvu apmeklētāju plūsmu būs uzstādītas starpsienas drošībai, un regulāri tiks dezinficētas bieži lietotās virsmas, piemēram, durvju rokturi, ratiņi, kāpņu margas un citas."

Līdz ar "Ikea" veikala atvēršanu darbību atsāks arī Zviedrijas pārtikas preču veikals un bistro, kur tiks piedāvāts iegādāties ēdienu līdzņemšanai.

Īpaši tam paredzētā vietā veikalā apmeklētājiem būs iespēja izmantot virtuves un citus plānotājus un nepieciešamības gadījumā saņemt "Ikea" darbinieku konsultācijas. Pilnu virtuves iekārtu un citu mēbeļu plānošanas pakalpojumu klāstu un interjera dizaineru konsultācijas "Ikea" turpinās sniegt attālināti.

Joprojām būs iespēja arī iepirkties tiešsaistē un bez maksas saņemt pirkumus "Ikea" veikalā. Būs pieejama bezkontakta saņemšana – pirkuma saņemšanai nevajadzēs ieiet veikalā.

Kā vēstīts, Ministru kabinets 1. aprīļa sēdē lēma, ka no 7. aprīļa pastiprinātas drošības apstākļos darbu klātienē var atsākt visi veikali ārpus lielajiem tirdzniecības centriem. Ekspertu ieskatā cilvēku pulcēšanās risks tirdzniecības centros ir pārāk augsts, tāpēc lielos tirdzniecības centros atļauta tikai pakalpojumu sniegšanas vietu un atsevišķu veikalu veidu darbība, saglabājot visas līdzšinējās epidemioloģiskās drošības prasības tirdzniecības vietu darbībai, un vienlaikus atceļot distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšanu veikalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!