Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Uzņēmums "Ikea" Baltijas valstīs sācis pārdot dīvānu rezerves daļas, lai mudinātu iedzīvotājus paildzināt sava esošā "Ikea" dīvāna kalpošanas laiku, nevis iegādāties jaunu, tādējādi saudzējot dabu un patērējot mazāk, informē uzņēmuma pārstāvji.

"Vēlamies pēc iespējas samazināt "Ikea" radīto atkritumu daudzumu un pārdot tikai atkārtoti izmantojamas preces, ko var salabot, uzlabot, pārveidot vai pārstrādāt. Šis jaunievedums Latvijā ir aktuāls, jo apmēram puse iedzīvotāju mēdz dot otro iespēju dažādiem sadzīviskiem priekšmetiem. Parasti tas tiek darīts, lai samazinātu atkritumus, un daudziem tas šķiet aizraujoši," stāsta "Ikea Latvija" vadītājs Pēteris Grīnbergs.

"Ikea" pārstāvis uzsver, ka dīvāni tiek ražoti tā, lai kalpotu daudzus gadus, un tiem ir līdz pat desmit gadu garantija. Taču tas ir ilgtermiņa ieguldījums, un, laikam ejot, daudz kas var atgadīties. Ar maināmām dīvāna detaļām ir viegli aizstāt to, kuras trūkst, kura ir saplīsusi vai nolietojusies, tādējādi paildzinot dīvāna kalpošanas laiku. Tas ir ilgtspējīgs risinājums, kas izmaksā pavisam nedaudz, jo dīvāna rezerves daļas un pārvalki maksā, sākot ar 10 eiro.

Dažu kolekciju dīvāniem var atsevišķi iegādāties, piemēram, roku balstus, pārvalkus un sēdvietas spilvenus. Vairumā gadījumu detaļu nomaiņai nav nepieciešami speciāli instrumenti, un mēbele nav jāpārvieto.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!