Veikalu tīkla "IKI" apsaimniekotāja "Palink" apgrozījums pērn sarucis par aptuveni 9%, salīdzinot ar 2011.gadu, pastāstīja "Palink" mārketinga vadītājs Raimonds Janševskis. Pēc aģentūras BNS aprēķiniem, "Palink" 2012.gadā ir strādājis ar aptuveni 66,93 miljonu latu apgrozījumu.

Viņš norādīja, ka uzņēmuma finanšu rezultātus pērn negatīvi ietekmēja gada sākumā ierosinātais maksātnespējas process. ""Palink" vēl nav noslēgusi 2012.gadu, taču pēc pašreizējām aplēsēm "Palink" apgrozījums pērn samazinājies par aptuveni 9%. Tas saistīts ar nepamatoto maksātnespējas procesu gada sākumā, kas ierobežoja "IKI" veikalu darbību divu mēnešu garumā, kā arī atsevišķu reģionālo veikalu slēgšanu," teica Janševskis.

Tomēr mazumtirgotāja zaudējumi pērn ir sarukuši vairākas reizes. "Neskatoties uz minētajiem faktoriem, prognozējam, ka "Palink" zaudējumi 2012.gadā būs trīs reizes mazāki nekā 2011.gadā," atzīmēja "Palink" mārketinga vadītājs un piebilda, ka tas ir pozitīvs signāls "IKI" veikalu turpmākai attīstībai, jo 2013.gadā "Palink" mērķis ir strādāt ar peļņu. Pēc aģentūras BNS aprēķiniem, mazumtirgotāja zaudējumi pagājušajā gadā bijuši aptuveni 2,8 miljonu latu apmērā.

2011.gadā "Palink" strādāja ar 73,551 miljona latu apgrozījumu, kas ir par 1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi palielinājās 2,8 reizes - līdz 8,679 miljoniem latu, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

"Palink" ir dibināts 2003.gadā, un tā pamatkapitāls ir 60 miljoni latu. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas uzņēmums "Palink", kas savukārt pieder Eiropas mazumtirgotāju aliansei "Coopernic". Šobrīd Rīgā un visos Latvijas reģionos darbojas kopā 52 "IKI" veikali, kas nodrošina vairāk nekā 1000 darba vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!