Foto: Shutterstock
Tūrisma pakalpojumu sniedzējs SIA "Impro ceļojumi" 2019. gadā apgrozījis 12,4 miljonus eiro, par 5,6% vairāk nekā gadu iepriekš. Pozitīva tendence novērojama arī uzņēmuma peļņas rādītājos, kas palielinājusies no 285,5 tūkstošiem eiro 2018. gadā līdz 507,2 tūkstošiem eiro pērn, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Pagājušajā gadā "Impro ceļojumi" attīstība tika virzīta uz uzņemošā tūrisma attīstību, autobusu parka atjaunošanu, aktīvā tūrisma piedāvājuma paplašināšanu pa Latviju, kā arī jaunu piedāvājumu sagatavošanu uz Maroku, Irānas Azerbaidžānu, ASV, Maurīciju, Okeānijas reģionu un Ķīnu.

Kā teikts "Impro ceļojumi" iesniegtajā vadības ziņojumā, šogad iestājies viens no riskiem, kas apdraud tūrisma nozari – vispasaules Covid-19 pandēmija. Uzņēmums, rēķinoties ar dažādiem riskiem, ir uzkrājis naudas līdzekļus, kā arī uzņēmuma pozitīvā darbība tūrisma jomā 25 gadu garumā ļauj piesaistīt aizņemtos līdzekļus. "Uzņēmuma darbība tiek virzīta uz krīzes pārvarēšanu un veiksmīgas uzņēmējdarbības turpināšanu pēc pandēmijas," teikts vadības ziņojumā. 2020. gadā "Impro ceļojumi" paredzējis attīstīt velotūrismu ārvalstu tūristu grupām, kā arī vietējiem, kalnu pārgājienu piedāvājumu un atpūtas ceļojumu attīstīšanu.

"Lursoft" pieejamie dati liecina, ka "Impro ceļojumi" darbiniekiem izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, kā arī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.

"Impro ceļojumi" dalībnieku sarakstā atrodamas 10 fiziskas personas, no kurām visvairāk daļu pieder Vilnim Klinovičam. Viņš arī šobrīd reģistrēts kā "Impro ceļojumi" vienīgā valdes amatpersona.

SIA "Impro ceļojumi" pērn nodokļos samaksājusi 629,19 tūkstošus eiro un ar darba vietām nodrošinājusi 43 darbiniekus. Rēķinot uz vienu darbinieku samaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokļa apjomu, redzams, ka "Impro ceļojumi" gadījumā tie 2019. gadā bijuši 2,96 tūkstoši eiro, bet ceļojumu biroju pakalpojumu nozarē – 1,21 tūkstotis eiro uz vienu darbinieku. Teju divas reizes lielākas nekā nozarē vidēji bijušas arī "Impro ceļojumi" valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas uz vienu darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!