Foto: LETA

Otrdien, 4. oktobrī, AS "Latvijas gāze" pabeigusi dabasgāzes iesūknēšanu Inčukalna pazemes gāzes krātuvē. Tuvākajās dienās plānots uzsākt dabasgāzes piegādes no krātuves, informē uzņēmums.

Šogad krātuvē iesūknēti 1,25 miljardi kubikmetru dabasgāzes. Kopējais aktīvās gāzes uzkrājums krātuvē ir 1,53 miljardi kubikmetru, kas ir 66,5% no krātuves maksimālā iespējamā apjoma - 2,3 miljardiem kubikmetru.

Šāds dabasgāzes apjoms ir pietiekams, lai nākamajā apkures sezonā pilnībā nodrošinātu Latvijas dabasgāzes lietotāju gāzes patēriņu, skaidro "Latvijas gāze".

Apkures sezonas laikā visa dabasgāze Latvijas patēriņam tiek piegādāta no krātuves. Vasaras laikā patērētājiem dabasgāze tiek piegādāta tieši no Krievijas pārvades sistēmas, vienlaicīgi to sūknējot krātuvē. Iesūknēšana parasti ilgst no aprīļa līdz oktobrim, savukārt izsūknēšana – no oktobra līdz martam vai aprīlim.

Inčukalna gāzes krātuve ir lielākā dabīgā krātuve reģionā. Tā tika nodota ekspluatācijā 1968. gadā un tās mērķis ir uzkrāt dabasgāzi apkures sezonai, kuras laikā ievērojami pieaug dabasgāzes patēriņš un kuras laikā nav iespējas pietiekamos apjomos piegādāt kurināmo pa maģistrālajiem gāzes vadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!