Foto: Shutterstock

Šogad pircēju aktivitāte ir vērtējama kā augsta, jo jau šobrīd plānotās gadu mijas pārdošanas apjomu prognozes tuvojas 10% pieauguma robežai, salīdzinot ar aizvadīto gadu. Un galu galā var tikt sasniegti pat pārdošanas rekordi, liecina tiešsaistes tirgotāja "220.lv" apkopotie operatīvie dati.

Kārlis Ozols, "220.lv Marketplace" pārdošanas vadītājs, norāda: "Ņemot vērā inflāciju, mūsu sākotnējās prognozes par Ziemassvētku un Jaunā gada pārdošanas rezultātiem bija, ka šogad kopējie pārdošanas apjomi varētu saglabāties nemainīgi vai augt 10% robežās, salīdzinot ar aizvadīto gadu. Taču jau šobrīd tuvojamies plānoto prognožu izpildes robežai, ko ietekmējis pēdējās dienās novērotais pircēju aktivitātes pieaugums, kas var rezultēties ar jauniem Ziemassvētku pārdošanas rekordiem mūsu uzņēmuma vēsturē. Līdz ar to secinājums ir viens – esošais ekonomiskais fons un nenoteiktība nav atstājuši tiešu ietekmi uz pircēju lēmumiem un pirktspēja šā gada Ziemassvētkos nav kritusies. Tiesa, iedzīvotāji aktīvi seko līdzi akcijām un atlaidēm."

"220.lv" dati rāda, ka viena no visstraujāk augošajām preču kategorijām ir rotaļlietas, kur iecienītas ir tādas preces kā lelles, rotaļu automašīnu garāžas, rotaļu virtuves, konstruēšanas komplekti, galda spēles, izglītojošas rotaļlietas, spēļu konsoles, krāsu komplekti, gleznas un krāsošana pēc skaitļiem.

Pircēji pastiprināti iegādājas elektriskās zobu birstes, šeikerus, mazo virtuves tehniku, piemēram, fritēšanas iekārtas. Izaugsme novērota arī mājas audio sistēmu kategorijā, kā arī tālruņu kategorijā.

Gatavojoties svētkiem, pieaug arī interjera priekšmetu pārdošanas apjomi, īpaši izceļot glāžu un šķīvju komplektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!