Foto: LETA

Laikā, kad Covid-19 izplatība Latvijā sasniegusi vēl augstāku riska līmeni, iepirkšanās un izklaides centrs "Akropole" uz nenoteiktu laiku pārceļ ieplānotos publiskos pasākumus un ievieš jaunas piesardzības iniciatīvas, liecina tā sniegtā informācija.

Rūpējoties par drošas iepirkšanās vides nodrošināšanu un vīrusa izplatības mazināšanu, "Akropole" eskalatoros ir iemontēti speciāli rokturu dezinfekcijas mehānismi, dezinficēšanas līdzekļu klāstu ir papildinājuši jauni bezkontakta roku dezinficēšanas aparāti, savukārt par gaisa attīrīšanu liftos nepārtraukti rūpējas specializētas gaisu attīrošas iekārtas.

Operatīvu un efektīvu piesardzības pasākumu ieviešanā uzņēmums ieguldījis teju 20 tūkstošus eiro.

"Diemžēl zelta rudens atnesis mums ne tikai skaistas ainavas visapkārt, bet arī jaunu Covid-19 saslimšanas gadījumu skaitu. Lai iepirkšanās būtu droša, šie jauninājumi papildina līdz šim jau ieviestos preventīvos pasākumus," komentē Zane Kaktiņa, iepirkšanās un izklaides centra "Akropole" vadītāja.

Visi gaiteņos esošie eskalatori ir aprīkoti ar dezinfekcijas līdzekļiem. "Akropole" eskalatoros ir iemontēti speciāli rokturu dezinfekcijas mehānismi, kas nodrošinās pastāvīgu rokturu apstrādi ar ultravioleto gaismu. UV-starojums cīnās ar vīrusiem un baktērijām, iznīcinot to struktūru bez ķīmisko līdzekļu palīdzības un cilvēkiem drošā veidā.

Savukārt, rūpējoties par gaisa kvalitāti, ko ieelpo iepirkšanās centra apmeklētāji un darbinieki, "Akropoles" ventilācijas sistēmas turpina darboties svaiga gaisa režīmā. Vienlaikus visos iepirkšanās centra liftos ir uzstādītas gaisa attīrīšanas un dezinfekcijas iekārtas, kuru pamatā ir PCOTM (Photocatalytic Oxidation) tehnoloģija. Tā efektīvi samazina gaisa piesārņojumu, t.sk. patogēnus mikroorganismus vai smakas, un nepārtraukti nodrošina svaigu un tīru gaisu lifta kabīnēs, kas ir īpaši svarīgi ierobežotajās platībās.

Papildu vairākiem roku dezinfekcijas līdzekļiem, kas līdz šim ir atrodami tirdzniecības vietās, septiņi jauni bezkontakta roku dezinfektori izvietoti pie iepirkšanās centra ieejām. Tie uzklās antiseptisku līdzekli uz rokām, izsmidzinot to caur sprauslām automātiski un bezkontakta veidā.

Iepirkšanās un izklaides centrs "Akropole" turpina veikt arī visus līdz šim īstenotos drošības pasākumus, ko nozīmējusi valdība, kā arī turpmāk sekos līdzi notikumu attīstībai, pircēju plūsmai un tālākajiem valsts institūciju norādījumiem.

Iepirkšanās un izklaides centra "Akropole" administrācija ir pieņēmusi lēmumu pārcelt visus ieplānotos pasākumus uz nenoteiktu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!