Foto: morgueFile
Par Latvijas azartspēļu tirgu turpina interesēties jauni dalībnieki, apliecināja Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne.

Viņa klāstīja, ka inspekcijā gan klātienē, gan citos veidos laiku pa laikam vēršas dažādas azartspēļu kompānijas, tostarp no Krievijas un Ukrainas, kas interesējas par iespējām iegūt licenci darbībai Latvijā.

"Interese par Latvijas tirgu ir," teica Birne.

Runājot par izmaiņām esošo spēļu rīkotāju vidū, viņa norādīja, ka šogad īpašnieki mainījušies tikai vienai kompānijai ‒ "Garkalns". "Lursoft" informācija liecina, ka pašlaik uzņēmums pieder Kipras kompānijai "4SG Limited". No šā gada aprīļa līdz maijam uzņēmums piederēja Guntim Līberam, bet pirms tam tā īpašnieki bija Ainārs Gulbis (81,09%), Jānis Rocēns (14,19%) un Ernests Gulbis (4,72%). Birne norādīja, ka līdz ar "Garkalnes" īpašnieka maiņu pašlaik vienai kompānijai pieder divas licences azartspēļu rīkošanai Latvijā. "Iespējams, īpašnieks abas kompānijas varētu apvienot, bet tikpat labi to var arī nedarīt," piebilda inspekcijas vadītāja.

Kopumā azartspēles Latvijā rīko 16 firmu. Tostarp valsts mēroga loterijas Latvijā organizē tikai valsts a/s "Latvijas Loto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!