Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas iedzīvotāju interese par atpūtu Ēģiptes kūrortā Hurgadā nav zudusi un pēc mēneša pārtraukuma pirmie reisi no Rīgas, kas notiks sestdien, 13. februārī, būs gandrīz pilnībā aizpildīti, sacīja aptaujātie tūroperatori.

Tūroperatora "Novatours" vadītājs Leonīds Močeņovs sacīja, ka reisā ir aizņemtas pilnīgi visas vietas. "Kopumā redzam, ka vēlme ceļot nav mazinājusies, taču tagad cilvēki vairāk interesējas par drošību gan šajā, gan citos galamērķos. Hurgadā šobrīd vairāk nekā pirms tam tiek domāts par tūristu drošību, tiek veikti papildu drošības pasākumi," viņš teica.

Vienlaikus Močeņovs atzīmēja, ka daļēji ceļotāju interesi veicina arī tas, ka tirgū patlaban ir labs cenu līmenis. "Cilvēki ilgojas pēc saules un siltuma, un kvalitātes - cenas attiecība šajā kūrortā ir ļoti laba, tāpēc cilvēki izdara izvēli par labu tieši šim galamērķim," piebilda "Novatours" vadītājs.

Vienlaikus "TezTour" pārstāve Marina Ulanova sacīja, ka reiss būs aizpildīts par apmēram 90%. "Ceļojumu iegādes tendence šajā virzienā ir nedaudz mainījusies - lielāka aktivitāte vērojama nedēļu vai divas pirms izlidošanas. Interese par atpūtu Ēģiptē nav mazinājusies - vēlreiz ir pierādījies fakts, ka ziemas sezonā alternatīvas Ēģiptei nav. Neskatoties uz to, ka čarterreisu programma uz mēnesi bija pārtraukta un mūsu tūristiem tika piedāvātas vairākas alternatīvas iespējas, mēs redzam, ka lielākā daļa tūristu savu izvēli nav mainījuši un dosies uz Ēģipti," viņa teica.

Čarterlidojumi no Rīgas uz Hurgadu tiks veikti reizi nedēļā - sestdienās.

Ziņots, ka tūroperatori "TezTour", "Novatours" un "Alida Tours" janvārī uz mēnesi pārtrauca čarterreisu programmu uz Ēģiptes kūrortu Hurgadu. Savukārt uz Šarmelšeihas kūrortiem braucieni pārtraukti no 2015.gada novembra, un to atjaunošanas datums nav noteikts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!