Foto: Shutterstock
Tirgotājam SIA "Good Trade" sākts maksātnespējas process, liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa "Good Trade" maksātnespējas procesu pasludinājusi 2020. gada 28. septembrī. Par kompānijas maksātnespējas procesa administratoru iecelts Ints Goldmanis.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) Patērētāju atbalsta, sabiedrības informēšanas un komunikāciju daļas vadītāja Sanita Gertmane norādīja, ka, pēc vairākām patērētāju sūdzībām par nepiegādātām precēm un neatmaksātu naudu, PTAC ir saņēmis informāciju, ka "Good Trade", kas veica preču tirdzniecību interneta veikalā "www.gouptime.lv", ir pasludināts maksātnespējas process.

PTAC aicina patērētājus vērsties pie maksātnespējas administratora, lai atgūtu naudu par nepiegādātajām precēm.

Gertmane atzīmēja, ka līdz šim PTAC ar iesniegumiem par "Good Trade" ir vērsušies 27 patērētāji, kā arī sniegtas 46 konsultācijas par situācijām, kad pēc preces pasūtīšanas internetveikalā, tās netiek piegādātas, un nauda par nepiegādātajām precēm netiek atmaksāta.

PTAC informē, ka atbilstoši Maksātnespējas likumam personām, kuras ir cietušas "Good Trade" darbības dēļ, līdz 30. oktobrim ir jāvēršas ar prasījumu pie kompānijas maksātnespējas procesa administratora.

Gadījumā, ja prasījumu iesniegšanas termiņš tiks nokavēts, kreditors prasījumu pret parādnieku varēs iesniegt termiņā, kas nav ilgāks par sešiem mēnešiem no dienas, kad Maksātnespējas reģistrā izdarīts ieraksts par parādnieka maksātnespējas procesa pasludināšanu. Taču ne vēlāk kā līdz dienai, kad likumā noteiktajā kārtībā sastādīts kreditoru prasījumu apmierināšanas plāns. Pēc šī termiņa iestāsies noilgums, līdz ar to kreditors zaudēs kreditora statusu un savas prasījuma tiesības pret parādnieku.

2018. gadā "Good Trade" strādāja ar zaudējumiem 340 eiro apmērā, savukārt ieņēmumus no pamatdarbības kompānija neguva, liecina "Firmas.lv" informācija. Vienlaikus kompānijas 2019. gada finanšu dati nav publiskoti. Vienlaikus "Good Trade" šogad 7. oktobrī bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds 24 896 eiro apmērā.

Kompānija "Good Trade" reģistrēta 2010. gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 5690 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Jekaterina Petuškova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!