Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļā tika oficiāli atklāta ''King's College'' būvniecības otrā kārta. Investējot 15 miljonus eiro, tiks izveidotas papildu mācību klases, ierīkota daudzveidīga sporta infrastruktūra, kā arī labiekārtota skolas teritorija, tā portālam "Delfi" vēsta Gita Deniškāne, ''King's College'' komunikācijas konsultante.

Papildu mācību telpas ieplānots pabeigt 2020. gada vasarā, bet sporta infrastruktūra, ieskaitot peldbaseinu tiks pabeigta 2021. gada janvārī.

Nikolas Fraijs, "King's Group" viceprezidents uzsver, ka ēkas paplašināšana sniegs iespēju atvērt vairākas jaunas sākumskolas klases, nodrošinot pa divām klasēm katrā vecuma grupā.

"Plānots izveidot arī klases pamatskolas specializētajiem mācību priekšmetiem, kas iekļautu gan pilnībā aprīkotas laboratorijas, mūzikas un mākslas, kā arī datorzinātņu klases, papildu bibliotēku un mācību centru," viņš sacīja.

"King's College" Latvijā ir britu izglītības iestāde, kas atrodas Babītes novadā, Piņķos un savas durvis skolēniem vēra vaļā 2017. gada rudenī. Pirms diviem gadiem mācības tajā uzsāka 72 bērni, bet šobrīd skolā mācās 122 bērni vecumā no trīs līdz 12 gadiem. Līdz ar skolas attīstību un skolēnu skaita pieaugumu, šī gada pavasarī ir uzsākti plānotie skolas ēkas paplašināšanas darbi. Skolas platība tiks palielināta no esošajiem 3400 kvadrātmetriem līdz 7600 kvadrātmetriem un ļaus nodrošināt pilnvērtīgu mācību procesu vairāk nekā 500 skolēniem.

''King's College'' nodrošina skolēniem iespēju startēt iestājeksāmenos tādās prestižās universitātēs kā Kembridža, Oksforda, Bērklija, Hārvarda un citās augstākās izglītības iestādēs visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!