Foto: Publicitātes foto
Maizes ražošanas uzņēmums "Latvijas maiznieks" Daugavpilī uzsācis saldētās produkcijas (-20 C) noliktavas izbūvi. Kopējais investīciju apjoms sasniedz 2,5 miljonus eiro. Investējot 215 000 tūkstošus eiro, uzņēmums izveidojis jaunu zīmolu "Latvijas zeltene", kas aizstās maizes sēriju "Zeltene", informē uzņēmums.

Noliktavā plānotas ap 4000 palešu vietas, kas ļaus nodrošināt kvalitatīvāku produktu uzglabāšanu un operatīvāku piegādi tirdzniecības vietās. Tāpat maizes ražošanas uzņēmums investējis 215 000 tūkstošus eiro, izveidojot jaunu zīmolu "Latvijas zeltene", kas aizstās maizes sēriju "Zeltene". Maizes sērijai radīts jauns vizuālais izskats un veiktas investīcijas līnijas modernizācijā Daugavpils rūpnīcā.

Jaunajā sērijā ietilpst septiņi maizes veidi. No esošajām maizēm vislielākās pārmaiņas ir piedzīvojusi "Latvijas zeltenes" pilngraudu rudzu maize, kas iepriekš bija pazīstama kā "Zeltene Rudzu maize". Tai pievienoti augstākās kvalitātes pilngraudu milti, kas paaugstina maizes uzturvērtību. Papildu izdevumus uzņēmums sedz pats.

Uzņēmuma valdes loceklis Māris Daude norāda, ka ar zīmola maiņu ir būtiski uzsvērt, ka visi šīs sērijas produkti tiek ražoti Latvijā – Daugavpils rūpnīcā. Zīmola maiņas ietvaros izstrādāta jauna dubultā plaucējuma ražošanas tehnoloģija "Latvijas zeltenes" rudzu gaišajai maizei, kas paaugstina maizes uzturvērtību un kvalitāti.

Savukārt jaunā "Latvijas zeltenes" gaišā rudzu maize kļuvusi par Latvijā unikālu produktu. Tās gatavošanas procesā tiek veidoti divi plaucējumi – klasiskais iesala plaucējums un jauns – no nulles izstrādāts - ieraudzētais plaucējums, kura sagatavošanas periods ir vismaz 16 stundas. Plaucējums ļauj uzlabot ne tikai maizes garšas un smaržas īpašības, bet arī padara maizes struktūru mīkstāku un ievērojami mitrāku, samazinot maizes nožūšanas procesu un pagarinot produkta derīguma termiņu. "Latvijas maiznieks" ir vienīgais Latvijā, kas izmanto šādu divkāršā plaucējuma tehnoloģiju.

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!