Foto: Publicitātes foto

Investējot Alūksnes putnu fermā 4 miljonus eiro, "APF Holdings" atklājis trešo putnu novietni, kas ir 3000 m2 platībā, savukārt visas ražotnes kopējā teritorijas platība ir 23 hektāri.

Tā ir Latvijā viena no vecākajām olu ražotnēm, kas darbojas kopš 1961. gada.

Šis ir viens no vērienīgākajiem investīciju projektiem Alūksnes novadā, jo piecu gadu laikā ražotnē un tās tehnoloģijās investēti 15 miljoni eiro. Trešā novietne uzbūvēta par "APF" grupas pašu līdzekļiem, piesaistot "Altum" finansējumu pusotra miljona apmērā mūsdienīgu iekārtu iegādei.

Būvdarbus veica Latvijas būvniecības uzņēmums SIA "Aimasa". Jaunajā ēkā mājvieta ir 125 000 dējējvistām.

Jurijs Adamovičs, "APF Holdinga" dibinātājs un vadītājs, norāda: ""APF" ražotnē tiek izmantoti mūsdienīgi tehnoloģiskie risinājumi, kas nodrošina maksimālo procesu automatizāciju un palīdz mums uzturēt pasaules līmeņa bio drošības standartus. Lielākoties ražojam Baltijas valstu tirgum, bet aptuveni 30% eksportējam uz vairākām Eiropas Savienības valstīm. Plānojam mērķtiecīgi attīstīties arī turpmāk. Šobrīd holdingkompānija izveidojusi meitas uzņēmumu "Preiļu putni", kas audzēs cāļus Alūksnes putnu fermas vajadzībām, lai jaunputni vairs nav jāiepērk no ārvalstu piegādātajiem. Plānots, ka, sākot ar nākamo gadu, Preiļos audzēsim vairāk nekā 200 000 cāļu līdz 14-16 nedēļu vecumam. Aktīvi darbojamies arī pētniecības jomā pie jaunu olu produktu izstrādes."


Hermanis Dovgijs, Alūksnes putnu fermas valdes priekšsēdētājs, informē: "Līdz šim uzņēmumā strādāja vairāk nekā 50 darbinieki. Paplašinot ražotni un rekonstruējot trešo putnu novietni, izveidotas piecas jaunas darba vietas, kas ir arī sociālekonomisks ieguvums reģionam. Šobrīd mums ir 415 tūkstoši dējējvistu un esam otra lielākā olu ražotne Latvijā, gada laikā saražojot 115 miljonus olu, kas ir par 35% vairāk nekā iepriekš. Uzņēmuma saražotā produkcija pieejama lielākajos mazumtirdzniecības tīklos. Mūsu mērķis nākamajiem pieciem gadiem ir palielināt ražošanas apjomus un paplašināt produkcijas klāstu."

Dzintars Adlers, Alūksnes novada domes priekšsēdētājs, pauž, ka novadam ļoti būtiski ir ražošanas uzņēmumi, kas gan nodrošina darba vietas iedzīvotājiem, gan rada pievienoto vērtību. "Novada attīstība nav iespējama bez ražotājiem, Alūksnes putnu ferma ražo olas ar nosaukumu "Oluksna", tādā veidā arī reklamējot mūsu novadu," viņš piebilst.

Kopš 2017. gada Alūksnes putnu ferma ir International Egg Commission biedrs, kas apvieno dažādu pasaules valstu ražotājus, bet no 2018. gada Latvijas Olu ražotāju asociācijas biedrs. 2019. gadā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras biedrs. 2020. gadā vistu olām "Oluksne" piešķirta "Zaļās karotītes" kvalitātes zīme. Alūksnes putnu ferma atrodas Alūksnes novada Ziemera pagastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!