Foto: LETA
Investējot 58 000 eiro, Brīvības ielā 158, Rīgā, atvērts virtuālās realitātes spēļu klubs "Mysteria VR", informēja SIA "Mysteria" valdes loceklis Jurijs Boičuks.

Kā stāsta Boičuks, spēļu klubā ierīkotas trīs spēļu vietas ar "HTC VIVE" virtuālās realitātes ķiverēm, kas aprīkotas ar kursorsvirām jeb "joystick", tādējādi ļaujot tieši ietekmēt notikumus virtuālajā realitātē.

"Spēlētāji pārvietojas reālā telpā, kontaktējoties ar virtuāliem personāžiem un priekšmetiem," skaidroja Boičuks. "Apmeklētājiem tiek piedāvātas vairākas iepazīšanās spēles un programmas, sākot ar zīmēšanu 3D pasaulē un šaušanu ar loku, līdz pat kosmosa stacijas sargāšanai un zombiju uzbrukumu atvairīšanai."

Boičuks arī atklāja, ka uzņēmuma plānos ir atvērt vēl apmēram desmit spēļu klubus Rīgā, Jūrmalā, Viļņā, Kauņā, Tallinā, Pērnavā un citās pilsētās visā Baltijā.

SIA "Mysteria" dibināta 2014.gada beigās. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro, un tas pērn apgrozījis 5941 eiro, bet darbojās ar 6484 eiro lieliem zaudējumiem.

33,33% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Boičukam, bet katram pa 16,67% kapitāldaļu pieder Oļegam Radčenko, Dmitrijam Fedroenko, kā arī diviem Krievijas pilsoņiem - Vladimiram Zolotorjovam un Dariai Zolotorevai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!