Foto: Publicitātes foto/"Lidl Latvija"

Mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl Latvija" Kauguros, Talsu šosejā 40 atklājis savu pirmo veikalu Jūrmalā. Tā celtniecībā investēti vairāk nekā 5,6 miljoni eiro.

Šis ir deviņpadsmitais "Lidl" veikals Latvijā.

"Šajā veikalā ir radītas 60 darba vietas, un līdzīgs skaits darba vietu ir arī citos veikalos Latvijā. Esmu dzirdējis, ka ikviens Latvijā atvērtais "Lidl" veikals ir bijis veiksmes stāsts. Šis ir vēl viens labs piemērs Latvijas un Vācijas ekonomiskajai sadarbībai," veikala atvēršanas pasākumā sacīja Vācijas vēstniecības vadītāja vietnieks Dāvids Bartelss (David Bartels).

Par "Lidl" līdzekļiem labiekārtota jaunā veikala tuvākā apkārtne – uzlabota kājāmgājēju un autobraucēju izmantotā infrastruktūra. Pie veikala esošās Raudas ielas asfaltēšanā investēti gandrīz 300 000 eiro.


"Lidl" klientu vajadzībām iekārtota autostāvvieta 102 automašīnām. Četras stāvvietas iekārtotas cilvēkiem ar invaliditāti, bet divas stāvvietas paredzētas ģimenēm. Velosipēdistu vajadzībām uzstādīti deviņi velo statīvi.

Teritoriju ap "Lidl" veikalu zaļāku darīs 293 jauni košumkrūmi un koku lielstādi, kas tur iestādīti gandrīz 39 000 eiro vērtībā. Kā visi "Lidl" veikali Latvijā, jaunais veikals izmanto vienīgi 100% Latvijā ražotu "zaļo elektrību". Kauguru "Lidl" veikalā jau izbūvētas taras depozīta pieņemšanas un apstrādes telpas.

Mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl" ir daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās "Schwarz Group". SIA "Lidl Latvija" tika izveidota 2018. gada februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!