Foto: DELFI

Investoru piesaistei plānots sakārtot bijušās Ludzas linu fabrikas teritoriju, nojaucot vecās ēkas un izbūvējot komunikācijas, informēja Ludzas novada domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos Aivars Meikšāns (Latgales partija).

Pašlaik ir noslēdzies vairākkārt pārtrauktais iepirkums par Ludzas linu fabrikas ēku un būvju nojaukšanu, teritorijas sakārtošanu, kurā ar 132 969 eiro piedāvājumu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, uzvarējusi uzņēmuma "Fixden Eesti" Latvijas filiāle. Ieceri par būvju nojaukšanu pašvaldība īsteno, piesaistot finansējumu Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmā.

Taču Meikšāns stāstīja, ka pašvaldība izstrādā arī projektu par komunikāciju un pievadceļu izbūvi teritorijai, lai tai piesaistītu investorus. Pašlaik gan esot pārāk agri prognozēt, kādas varētu būt projekta izmaksas. Arī šai iecerei paredzēts piesaistīt Eiropas Savienības atbalstu.

Jau ziņots, ka projekta "Inovatīva degradēto teritoriju reģenerācija pārrobežu reģionu ilgtspējīgai attīstībai (BrownReg)" gaitā pamestajā bijušās Ludzas linu fabrikas teritorijā tiks novākti grausti un ēkas, nocirsti koki un krūmi, izrautas koku saknes, aizbērtas bedres, savākti atkritumi, izlīdzināta teritorija un iestādīti augi.

Projekta gaitā tiks izstrādāti arī priekšlikumi teritorijas sakārtošanai, lai veicinātu tās atgriešanu ekonomiskajā apritē, mazinot pašreizējo negatīvo ietekmi uz pilsētas vizuālo tēlu un apkārtējiem īpašumiem.

Projekta mērķis ir, sadarbojoties Latvijas un Lietuvas pašvaldībām un zinātniskajai institūcijai, apgūt, ieviest un popularizēt jaunu pieredzi inovatīvai, uz vietējiem apstākļiem balstītai un videi draudzīgai degradēto teritoriju revitalizācijai.

Projektu "Inovatīva degradēto teritoriju reģenerācija pārrobežu reģionu ilgtspējīgai attīstībai (BrownReg)" Ludzas novada pašvaldība īsteno sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Lietuvas Ignalinas un Kupišķu rajonu pašvaldībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!