Foto: Publicitātes foto
Fondu pārvaldes kompānijas "EfTEN Capital" pārvaldīto aktīvu apjoms šī gada pirmajās dienās pārsniedzis viena miljarda eiro robežu, liecina tā sniegtā informācija.

"EfTEN" kopumā pārvalda septiņus fondus, kas veic investīcijas nekustamajos īpašumos Baltijā. Latvijā dažādu "EfTEN Capital" pārvaldīto fondu portfelī ir vairāki nozīmīgi nekustamie īpašumi, to vidū tirdzniecības centrs "Domina", Berģu loģistikas centrs, "airBaltic" galvenā mītne un citi biroju un loģistikas kompleksi.

"EfTEN" 2008. gada pavasarī dibināja seši investori – Arti Arakas, Olavs Mīls, Pēters Mands, Jāns Pillesārs, Olari Tāls, Hannes Tamjārvs, katram apņemoties jaunajā nekustamā īpašuma fondā ieguldīt 50 miljonus Igaunijas kronu jeb gandrīz 3,2 miljonus eiro. Gadu vēlāk šo partneru komandai pievienojās Vello Kunmans.

2010. gadā Andresa Vīsemana pārvaldītie LHV pensiju fondi kļuva par pirmajiem institucionālajiem investoriem, kas veica ieguldījumu "EfTEN" fondā. LHV pensiju fondi joprojām ir lielākais "EfTEN Kinnisvarafond AS" investors.

Papildus iepriekš minētajiem septiņiem sākotnējiem investoriem, "EfTEN Capital" pašreizējo partneru vidū ir četri dibinātājpartneri, kuri ikdienā strādā "EfTEN" – finanšu direktore Marilina Heina, jurists Maie Talts, investīciju menedžeris Tõnu Ūstalu un izpilddirektors Viljars Arakas. 2013. gadā tika izveidots kopīgs aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums ar meitasuzņēmuma Latvijā pašreizējo vadītāju un "EfTEN" biznesa partneri Latvijā Viktoru Savinu un divus gadus vēlāk uzņēmums paplašināja darbību arī Lietuvā, izveidojot sadarbību ar Laurinas Žilis, meitasuzņēmuma Lietuvā vadītāju un "EfTEN" biznesa partneri Lietuvā.

2017. gadā Tallinas Fondu biržas galvenajā sarakstā iekļuva divus gadus iepriekš izveidotais "EfTEN Real Estate Fund III AS", un kopš tā laika tā akciju cena uzrādījusi stabilu pieaugumu. Gadu vēlāk "EfTEN" ceturtajā fondā investēja "Vienna Insurance Group" un ERAB. Pagājušajā gadā fondu pārvaldes sabiedrība nodibināja "EfTEN United Property Fund", kura viens no mērķiem ir kļūt par Baltijas nekustamā īpašuma tirgus indeksu.

"EfTEN Capital Group" ("EfTEN Capital AS" un tās meitasuzņēmumi) šobrīd pārvalda 58 komerciālas ēkas ar gandrīz 1200 nomniekiem. "EfTEN Capital" pārvaldīto fondu portfelī ir daudzi nekustamie īpašumi arī Latvijā: tirdzniecības centrs "Domina", "airBaltic" galvenā mītne, Berģu loģistikas centrs, Duntes Biroji, "Dominante" loģistikas centrs, DSV loģistikas centrs, Jūrkalnes tehnoloģiju parka biznesa un industriālais komplekss, RAF centrs, Tērbatas Biznesa centrs un Blaumaņa biroju ēka. Šobrīd darījuma finalizēšanas fāzē ir arī biroju kvartāla "Jaunā Teika" iegāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!