Foto: Publicitātes foto

Ieviešot ārkārtējo situāciju vīrusa Covid-19 izplatības mazināšanai, reģionālo maršrutu autobusos pārvadāto pasažieru skaits turpina būtiski kristies, tādēļ Autotransporta direkcija, reaģējot uz šīm izmaiņām, no šodienas, 2020. gada 13. novembra, īslaicīgi samazinās reisu skaitu, informē direkcijas pārstāvji.

Iedzīvotāji pirms brauciena tiek aicināti pārbaudīt aktuālo kustības sarakstu.

Sākoties otrajam Covid-19 infekcijas izplatības vilnim, ir vērojams pasažieru skaita kritums – septembrī reģionālo maršrutu autobusos vienā dienā vidēji tika pārvadāti vairāk nekā 68 000 pasažieru, oktobrī – aptuveni 56 000, bet novembra sākumā – tikai ap 46 000 pasažieru. Paredzams, ka pasažieru skaita kritums turpināsies.

Autotransporta direkcija turpina regulāri sekot līdzi pasažieru skaita izmaiņām, īslaicīgi slēdzot tos reisus, kuros pasažieru praktiski nav, tomēr nepieciešamības gadījumā tos varēs operatīvi atjaunot. Plānots, ka reisu skaits tiks samazināts tajos maršrutos, kuru pamatfunkcija nav saistīta ar iedzīvotāju nogādāšanu darbavietās vai skolēnu nogādāšanu izglītības iestādēs.

Piemēram, no 13. novembra gaidāmas izmaiņas maršrutā Nr.6333 Murmastiene–Stirniene un Nr.6727 Murmastiene–Mežastrodi–Varakļāni–Stirniene, bet no 16. novembra – maršrutā Nr.5911 Bauska–Priedītes, Nr.5094 Bauska–Janeikas Nr.5912 Bauska–Saulaine un Nr.5913 Bauska–Rītausmas–Bauska.

Statistiku par katra reisa pieprasījumu veido izsniegto biļešu skaits, tāpēc šajos apstākļos ir īpaši svarīgi iegūt precīzus datus par sabiedriskā transporta pakalpojumu pieprasījumu. Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus paņemt biļeti, lai reiss tiktu nodrošināts arī turpmāk un lai tā izpildei tiktu norīkots atbilstošas ietilpības transportlīdzeklis.

Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus izvērtēt sava brauciena nepieciešamību un, ja iespējams, izmantot citas pārvietošanās alternatīvas. Ja citu iespēju nav, sabiedriskajā transportā, autoostās un dzelzceļa stacijās mutes un deguna aizsega lietošana ir obligāta. Tāpat pasažieri tiek aicināti braukt laikā, kad sabiedriskajā transportā ir mazāk pasažieru, kā arī censties maksimāli ieturēt distanci, sēdvietas ieņemt pamīšus un iegādāties biļeti internetā, autoostā vai autobusā, neizmantojot skaidras naudas norēķinus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!