Foto: Shutterstock
IT sistēmu programmēšanas uzņēmuma SIA "Codex" apgrozījums 2020. gadā bijis 2,8 miljoni eiro, kas ir par 7,7% vairāk, nekā gadu iepriekš, apgrozījuma apjoms bija 2,6 miljoni eiro. Par 50% ir pieaudzis uzņēmuma darbinieku skaits.

Uzņēmuma finanšu dati par 2020. gadu liecina, ka peļņa samazinājusies par 13% un bija 648 tūkstoši eiro, gadu iepriekš uzņēmums bija nopelnījis turpat 745 tūkstoši eiro. "Codex" nodokļos pērn valstij samaksājis gandrīz 1,1 miljonu eiro.

"Pandēmija būtiski ietekmēja kompānijas ikdienas darbu. Neskatoties uz ārējo apstākļu izaicinājumiem, komanda spēja elastīgi pielāgoties un turpināt virzīties un noteiktajiem mērķiem. Darbinieku skaits pagājušajā gadā pieauga par 50% un pašlaik jau kolektīvā esam 48 cilvēki," stāsta SIA "Codex" valdes priekšsēdētājs Uldis Semeiks. Tāpat 2020. gadā ir pieaudzis uzņēmuma klientu skaits, tas ir sācis darbu pie jauniem ilgtermiņa projektiem.

Pēc Ulda Semeika domām, pērn sabiedrībā varēja novērot digitālo prasmju trūkumu, turklāt ne tikai darbinieki, bet arī uzņēmumu vadība nebija gatava jaunajai situācijai, nevēlējās mainīt ikdienā pierasto un meklēt jaunus risinājumus. Tomēr ir daudz piemēru no mazumtirdzniecības, ēdināšanas, pat tūrisma u.c nozarēm, kur, izmantojot digitālus risinājumus (saziņu, piekļuvi sistēmām, komunikāciju-reklāmu), uzņēmumi ir izdzīvojuši un domā par izaugsmi.

Uzņēmums "Codex" darbojas IT sistēmu programmēšanas jomā. Kompānija reģistrēta 2018. gada 8. augustā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!