Foto: LETA
Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) Latvijas dzelzceļa kompānijai "Latvijas dzelzceļš" (LDz) atļāvis slēgt līgumu par Šķirotavas stacijas šķirošanas uzkalna rekonstrukcijas veikšanu ar konkursa uzvarētāju būvfirmu "BMGS", liecina IUB mājaslapā publicētais paziņojums.

IUB izskatījis Latvijas lielākās būvfirmas "Skontu būve" iesniegto sūdzību par konkursa rezultātiem, kad par uzvarētāju tika atzīta "BMGS", un pieņemtais lēmums paredz atļaut slēgt līgumu par rekonstrukcijas veikšanu.

Jau vēstīts, ka LDz konkursā par šķirošanas uzkalna rekonstrukciju uzvarēja būvfirma "BMGS", kas rekonstrukciju veiks par 38,851 miljonu eiro (27,3 miljoniem latu). Konkursa rezultātus apstrīdēja "Skonto būve", kas iesniedza sūdzību IUB.

Rekonstruēt paredzēts Šķirotavas stacijas Rīgā šķirotavas uzkalnu, tostarp plānots veikt uzkalna automatizētās vadības sistēmas maiņu, telekomunikāciju un elektroapgādes sistēmas projektēšanu un ierīkošanu, jaunu bremzēšanas iekārtu uzstādīšanu, pārmiju iekārtu nomaiņu, zemes darbus, veco sliežu nomaiņu un citus darbus.

LDz pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru. LDz koncernu veido valdošais uzņēmums LDz ar piecām meitassabiedrībām – "LatRailNet", "LDz Cargo", "LDz Infrastruktūra", "LDz Ritošā sastāva serviss" un "LDz Apsardze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!