Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa trešdien izbeidza uzņēmuma "Baltijas marka" maksātnespējas lietu, pastāstīja tiesā.

Šāds lēmums pieņemts, jo maksātnespējas pieprasītājs gaļas pārstrādes uzņēmums "Rēzeknes gaļas kombināts" tiesā iesniegto pieteikumu atsaucis.

Preču zīmi "Baltijas marka 2010.gadā izveidoja uzņēmējs Vasilijs Meļņiks un viens no "Rēzeknes gaļas kombināta" īpašniekiem, Čečenu izcelsmes uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs Latvijas produktu virzīšanai Krievijas tirgū, šajā gadā reģistrējot arī uzņēmumu "Baltijas marka". Jau 2010.gadā arī tika nosūtītas pirmās produktu kravas uz Krieviju, taču nespēja nodrošināt pieprasītos produkcijas apmērus preču zīmes attīstības plānus apturēja.

"Baltijas markas" projektā bija iesaistījušies vairāki lieli Latvijas pārtikas produktu ražotāji, tostarp "Rēzeknes gaļas kombināts", zivju konservu ražotājs "Kaija" un Lietuvā strādājošā kompānija "Marijampoles piena konservi".

"Lursoft" informācija liecina, ka "Baltijas marka" reģistrēta 2010.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2000 latu. Uzņēmums nodarbojas ar pārtikas, dzērienu un tabakas vairumtirdzniecības starpnieku darbību. Tā vienīgais īpašnieks ir maksātnespējīgais uzņēmums "Bars Secury", kas savukārt pieder "Baltijas markas" vienīgajam valdes loceklim Edgaram Rubīnam. Līdz šā gada 24.augustam "Baltijas marka" uz pusēm piederēja "Rēzeknes gaļas kombinātam" un "Eiroholdings", kas pieder Meļņikam.

2011.gadā "Baltijas markas" zaudējumi veidoja 26,4 tūkstošus latu un tas ir 2,7 reizes vairāk, salīdzinot ar 2010.gadu, liecina "Lursoft" publiskotais gada pārskats.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!