Foto: LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien izbeidza Latvijas būvfirmas AS "BMGS" maksātnespējas lietu, jo prasītājs atteicies no savas prasības, informēja tiesas priekšsēdētājas palīgs Jānis Jaksons.

Kā ziņots, "BMGS" maksātnespējas pieteikumu iesniegusi SIA "7.Projekts".

"BMGS" prezidents Viktors Para biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš sacīja, ka uzņēmums ar "7.Projektu" jau šo jautājumu ir atrisinājis un parakstīts dokuments, ka "7.Projekts" savu prasību tiesai atsauks.

"Tās ir kārtējās muļķības, kādas bieži notiek, spēlējoties ar maksātnespējas pieteikumiem. "7.Projekts" bija apakšuzņēmēji vienā no mūsu objektiem, viņu paveiktajā darbā tika konstatēts brāķis, tāpēc daļa paredzētās summas netika samaksāta - runa ir par aptuveni 150 000 latu. Radās konflikts, un "7.Projekts" iesniedza tiesā maksātnespējas pieteikumu," skaidroja Para.

Jau ziņots, ka šā gada martā Lietuvas valsts kompānija "Klaipedos nafta" noslēdza līgumu ar "BMGS" par Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes termināļa krasta infrastruktūras projektēšanas un celtniecības darbiem. BMGS apņēmās šos darbus paveikt līdz 2014.gada 1.oktobrim par summu, kas nepārsniedz 27,19 miljonus eiro (19,1 miljonu latu), nerēķinot pievienotās vērtības nodokli. Lai līgums stātos spēkā, tas vēl bija jāapstiprina "Klaipedos nafta" akcionāru pilnsapulcē.

Būvfirmas "BMGS" konsolidētais apgrozījums 2011.gadā bija 39,1 miljons latu, un tas ir par 4,7% lielāks nekā 2010.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. 2010.gadā "BMGS" strādāja ar 37,35 miljonu latu konsolidēto apgrozījumu.

"BMGS" konsolidētā peļņa 2011.gadā bija 538 138 lati, un tā bija par 24,7% mazāka nekā 2010.gadā, kad konsolidētā peļņa bija 714 645 lati.

AS "BMGS" pamatdarbība ir hidrotehniskā celtniecība, tiltu būvniecība, kā arī pāļu pamatu izveidošana. Uzņēmums veic betona ražošanu, dzelzsbetona konstrukciju un metāla konstrukciju ražošanu, sniedz ģeotehnikas pakalpojumus, iznomā mehānismus celtniecībai.

"BMGS" ir 1952.gadā dibinātā "Tresta Baltmorgidrostroj" tiesību pārņēmēja. Uzņēmuma lielākais akcionārs ir Para, kuram pieder 25% akciju. Uzņēmuma akcionāri vēl ir 80 fiziskas personas un divas juridiskas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!