Foto: LETA

Rīgas rajona tiesa februāra nogalē izbeigusi kādreizējās veikalu ķēdes "Ķekava" īpašnieces AS "Ķekavas broileri" maksātnespējas lietu, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Uzņēmuma maksātnespēja tika pasludināta 2014.gada martā, līdz ar to izbeidzot 2012.gada vasarā ierosināto tiesiskās aizsardzības procesu.

Par administratori tika iecelta Baiba Pļaviņa.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati, uzņēmuma akcionāru sarakstā ir septiņas privātpersonas – Jānis Igaunis, Kārlis Kalkovskis, Māra Leitāne, Gints Liepiņš, Juris Liepiņš, Tatjana Līne un Anna Mežinska, kā arī SIA "Ķekavas putni". "Lursoft" gan norāda, ka informācijai par sabiedrības akcionāriem ir tikai uzziņas raksturs un tai nav juridiska spēka.

2015.gadā "Ķekavas broileru" zaudējumi bija 59 674 eiro.

2013.gadā lietuviešu holdings "Linas Agro Group" parakstīja vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% "Putnu fabrikas Ķekava", 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi.

"Linas Agro" uzņēmumu akciju un daļu iegādei tērēja ap 12,5 miljoniem eiro, prognozējot, ka iegādājamo uzņēmumu apgrozījums nākotnē sasniegs aptuveni 70 miljonus eiro gadā.

Holdingkompānijā "Linas Agro Group" iekļauti 28 Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Dānijas uzņēmumi. Kopš 2010.gada 17.februāra kompānija iekļauta NASDAQ OMX Viļņas biržā.

"Linas Agro Group" pēc Latvijas putnu pārstrādes uzņēmumu iegādes neplānoja pārpirkt arī "Ķekavas broilerus", kas jau iepriekš bija nonākuši finanšu grūtībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!