Foto: F64
Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas Sertifikācijas centrs ir izbeidzis maksātnespējas administratoram Viktoram Gedolam izsniegtā administratora sertifikāta darbību. Savukārt Maksātnespējas administrācija (MNA) ir nosūtījusi tiesām pieteikumus par viņa atcelšanu no SIA "AWL" un deviņu fizisko personu maksātnespējas procesu administrēšanas.

Maksātnespējas administrācijā (MNA) portāls "Delfi" noskaidroja, ka pērn administrācija par Gedola darbību saņēmusi trīs sūdzības, bet šogad – jau septiņas sūdzības. Lielākoties sūdzības saistītas ar Gedola rīcību, neatmaksājot viņam iemaksāto drošības naudu, taču saņemtas sūdzības arī par to, ka pēc parādnieka mantas izsoles viņš nav norēķinājies ar kreditoriem.

Gedola neesot reaģējis uz MNA aicinājumiem iesniegt paskaidrojumus par sūdzībām, bet pēc tam pats iesniedzis lūgumu anulēt viņam izsniegto maksātnespējas administratora sertifikātu.

Gedola savulaik bijis "Saskaņas centra" atbalstītājs – Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzturētajā partiju finanšu datu bāzē atrodamā informācija liecina, ka 2006. gada vasarā viņš šim politiskajam spēkam kopumā ziedojis gandrīz 13 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!