Foto: F64

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa trešdien izbeidza divas tiesvedības kuģošanas kompānijas "Latvijas Kuģniecība" (LK) bijušo amatpersonu prasībās pret uzņēmumu, pastāstīja tiesas pārstāve Una Zīrāka.

Viņa skaidroja, ka tiesvedība šajās civillietās izbeigta, jo tiesa apstiprināja noslēgtos mierizlīgums starp pusēm.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā ar prasības pieteikumu par kompensācijas un neizmaksātās atlīdzības piedziņu no LK bija vērsies uzņēmuma bijušais padomes loceklis un padomes priekšsēdētājs Māris Gailis.

Viņš no LK pieprasīja 8130 eiro (5714 latus) amata atlīdzību par laika periodu no 2010.gada 1. decembra līdz 16.decembrim. Tāpat Gailis prasa kompensāciju 85,4 tūkstošu eiro (60 tūkstošu lati) apmērā par atsaukšanu no padomes priekšsēdētāja amata pirms termiņa.

Savukārt ar prasības pieteikumu par kompensācijas, neizmaksātās atlīdzības un nokavējuma procentu piedziņu no LK vērsās uzņēmuma bijusī padomes locekle Olga Pētersone.

Viņa no LK pieprasīja padomes locekles atlīdzību 4065 eiro (2857 lati) apmērā par laika periodu no 2010. gada 1. decembra līdz 16. decembrim. Tāpat kompensācijas prasība 42,7 tūkstošu eiro (30 tūkstošu latu) apmērā celta par atsaukšanu no amata pirms termiņa.

Pētersone arīdzan vēlas piedzīt 5995 eiro (4213 lati) procentus par laika periodu no 2011. gada 6. janvāra līdz 2013. gada 25. februārim, kā arī nokavējuma procentus 6 % apmērā no 46,8 tūkstošiem eiro (32,9 tūkstoši lati) par laika periodu no 2013. gada 26. februāra līdz sprieduma izpildei.

LK veic kravu pārvadājumus visās pasaules jūrās un okeānos, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem. LK lielākā īpašniece ir holdingkompānija "Ventspils nafta". Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!