Foto: LETA
Pirmdien reģistrēta informācija par būvkompānijas AS "RBSSKALS" darbības izbeigšanu, liecina "Lursoft" Klientu Portfeļa monitoringa dati.

Lēmumu par uzņēmuma darbības izbeigšanu Uzņēmumu reģistrs pieņēmis pagājušā gada decembrī.

Līdz ar "RBSSKALS" darbības izbeigšanu, atceltas uzņēmuma amatpersonas – valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns un arī padomes priekšsēdētājs Andris Treijs.

Kā rāda "Lursoft" Multi atskaite, "RBSSKALS" pēdējais iesniegtais gada pārskats ir par 2016. gadu, un tajā uzņēmuma zaudējumi sasnieguši jau 4,7 miljonus eiro. Vienlaikus būvkompānijai bijis straujš apgrozījuma kritums – ja 2010. gadā apgrozīti 15,97 miljoni eiro, tad 2012. gadā tie bijuši 9,35 miljoni eiro, 2014. gadā – 4,61 miljons eiro, bet 2016. gadā – tikai 77,34 tūkstoši eiro.

Kā norādīts iesniegtajā gada pārskatā, 2016. gads būvniecības nozarei nenesa solīto apjomu pieaugumu, bet tieši pretēji - kritumu. 2016.gada augustā RBSSKALS grupas uzņēmums SIA "RBSSKALS Būvvadība" nonāca finansiālās grūtībās, ko izsauca tā klienta paziņojums par līguma laušanu un vēlāk arī kredītiestādes kredītlīnijas pārtraukšana un pieprasījums to nekavējoties atmaksāt.

Uzņēmumiem "RBSSKALS Būvvadība" un SIA "Zemgales meliorācija" tika uzsākts tiesiskās aizsardzības plāna gatavošanas process. Tā kā "RBSSKALS" grupas uzņēmumi bija sasaistīti ar kredītiestādes galvojumiem, tika apdraudēta uzņēmumu saimnieciskā darbība, kā rezultātā ražojošie uzņēmumi nespēja nodrošināt administrēto pakalpojumu saņemšanu un visa "RBSSKALS Grupa" nonāca smagā ekonomiskā situācijā.

"RBSSKALS Būvvadība" aizvien reģistrēts aktuāls maksātnespējas process, savukārt SIA "Zemgales meliorācija" likvidēta 2019. gada janvārī.

Uzņēmējam Saukānam patlaban pieder daļas vairākos uzņēmumos, tiesa, neviens no tiem 2018. gadā nav uzrādījis izaugsmi. Lielākais apgrozījums 2018. gadā bijis SIA "Īvandes muiža", kas 2018. gadā apgrozījusi 53,79 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!