Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa otrdien, 15. septembrī, izbeigusi Latvijā bāzētās Islandes kapitāla aviokompānijas "PrimeraAir Nordic" (PrimeraAir") maksātnespējas procesu, liecina paziņojums maksātnespējas reģistrā.

Maksātnespējas procesa izbeigšanas pamatojums ir izpildīts kreditoru prasījumu segšanas plāns.

Kā ziņots, "PrimeraAir" par maksātnespējīgu tika pasludināta 2018. gada 10. oktobrī. Maksātnespējas procesa administrators bija Vents Lamsteris.

"PrimeraAir" no 2018. gada 1. oktobra finanšu problēmu dēļ pārtrauca reisus. "Nespējot vienoties ar mūsu banku par īstermiņa finansējumu, mums nebija citas iespējas kā iesniegt bankrota pieteikumu," toreiz atzina "Primera Air".

"PrimeraAir" zaudējumi 2017. gadā, kas bija aviokompānijas pēdējais pilnais darbības gads, saruka par 3,3% - no 2,96 miljoniem eiro 2016.gadā līdz 2,86 miljoniem eiro pērn. Savukārt "PrimeraAir" apgrozījums pieauga par 7,1% - no 89,39 miljoniem eiro 2016. gadā līdz 95,71 miljonam eiro 2017. gadā.

"PrimeraAir" ietilpa Islandē reģistrētajā kompānijā "Primavera Travel Group". "PrimeraAir" nodrošināja pasažieru aviopārvadājumus, galvenokārt pēc ceļojumu aģentūru pasūtījumiem, kā arī uzņēmums nodrošināja lidmašīnu nomas pakalpojumus, to tehnisko uzturēšanu.

"PrimeraAir" reģistrēta 2014. gada maijā. Tās pamatkapitāls ir 35 000 eiro un visas daļas pieder Islandē reģistrētai kompānijai "Primera Air ehf".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!