Foto: LETA

Elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) padome pieņēmusi lēmumu izsludināt konkursu uz divām amata pozīcijām – valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa (attīstība). Kandidātu atlase notiks vairākās kārtās un konkursa pieteikuma dokumentus var iesniegt līdz šā gada 25.janvārim, informē uzņēmuma pārstāve Aija Ikstena.

"Valsts pārvaldē labā prakse norāda uz diviem pilnvaru termiņiem, līdz ar to uz divām pozīcijām tika nolemts uzsākt amatu kandidātu nominācijas procesu," par AST padomes pieņemto lēmumu stāsta padomes priekšsēdētājs Kaspars Āboliņš.

Kandidātu atlases process notiks vairākās kārtās (kopumā četrās) un tā ietvaros padziļināti tiks novērtētas šādas kompetences: stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadīšana, orientācija uz attīstību, komandas vadīšana, pozitīvu attiecību veidošana un uzturēšana, lēmumu pieņemšana un atbildība, orientācija uz rezultātu sasniegšanu. Konkursa trešajai kārtai izvirzītajiem kandidātiem tiks uzdots sagatavot nominācijas komisijai prezentāciju par AST nākotnes izaicinājumiem.

AST padome izveidojusi nominācijas komisiju šādā sastāvā: komisijas priekšsēdētājs – AST padomes priekšsēdētājs Kaspars Āboliņš, nominācijas komisijas locekļi – AST padomes priekšsēdētāja vietniece Olga Bogdanova, AST padomes locekļi Aigars Ģērmanis un Armands Eberhards, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne, biedrības "Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts" vadītāja Dace Helmane un Latvijas arodbiedrība "Enerģija" priekšsēdētājs Aivars Āboliņš.

Atlases process tiek īstenots sadarbībā ar SIA "Executive Search Baltics" (Amrop).

AST padome uz nākamo pilnvaru termiņu izvirzījusi valdes locekļus Mārci Kauliņu un Gati Junghānu. Attiecīgi Kauliņam noteikts jauns pilnvaru termiņš līdz 2026.gada 30.aprīlim un Gatim Junghānam līdz 2026.gada 24.aprīlim. Tāpat pilnvaras līdz 2024.gada 17.decembrim turpinās valdes loceklim Imantam Zviedrim.

AST līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Varis Boks amata pienākumus pilda kopš 2011.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!