Foto: LETA

Rīgas pilsētas pašvaldības kapitāldaļu turētājas un pilsētas izpilddirektores pienākumu izpildītājas Ivetas Zalpēteres izveidotā nominācijas komisija ir izsludinājusi pieteikšanos uz trīs AS "Rīgas siltums" padomes locekļu amatiem, portāls "Delfi" noskaidroja Rīgas domē.

Lai pretendētu uz padomes locekļa amatu, kandidātiem valsts valoda ir jāzina C1 līmenī un angļu valodas zināšanām jāatbilst B2 līmenim. Kandidātiem ir jābūt augstākajai izglītībai, darba pieredzei, izpratnei par uzņēmuma darbības jomu un nevainojamai reputācijai.

Bez tā kapitāldaļu turētājs papildus ir noteicis, ka pretendentam ir jāpiemīt šādām kompetencēm: orientācija uz attīstību, stratēģiskais redzējums, plānošana un organizēšana, kā arī lēmumu pieņemšana un atbildība. Vienlaikus katram padomes locekļa amatam ir noteiktas specifiskas profesionālās pieredzes prasības.

Darbam padomē pašvaldība meklē kandidātu ar kompetenci kapitālsabiedrības darbības jomā, kuram pēdējo 15 gadu laikā ir vismaz trīs gadu darba pieredze siltumenerģijas vai citu komunālo pakalpojumu piegādes un/vai nodrošināšanas jomā. "Pretendentam ir jābūt izpratnei par jautājumiem, kas saistīti ar minētajām darbības jomām, kā arī pēdējo 15 gadu laikā ir vismaz trīs gadu darba pieredze uzņēmumu un komandas vadībā, iesaistīto pušu vadībā," norāda pašvaldība.

Uz otru vakanto padomes locekļa amatu Rīgas dome meklē personu ar kompetenci finanšu jautājumu un audita jomā, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā, kuram pēdējo 15 gadu laikā ir vismaz trīs gadu darba pieredze finanšu vadības jautājumos, investīciju piesaistē, risku pārvaldībā, iekšējās kontroles sistēmas un iekšējā audita jautājumos.

Savukārt trešajam padomes loceklim ir jābūt ar kompetenci stratēģiju izstrādes un ieviešanas jomā, korporatīvas pārvaldības un pārmaiņu vadības jomā. Pēdējo 15 gadu laikā kandidātam ir jābūt vismaz trīs gadu darba pieredzei biznesa stratēģiju izstrādē vai ieviešanā, pieredze nozīmīgu pārmaiņu vadībā, kā arī pierādāma pieredze korporatīvās pārvaldības jautājumos. Kandidātam ir vēlama pieredze nozīmīgu strukturālu reorganizāciju plānošanā un/vai īstenošanā.

Kandidāti uz padomes locekļu amatiem var pieteikties līdz 20. jūlijam.

Pašvaldība informē, ka Zalpētes vadītajā nominācijas komisijā darbosies pašvaldības Personāla nodaļas vadītāja Rita Logina, Rīgas Tehniskās universitātes prorektors Artūrs Zeps, augstākā līmeņa vadītāju atlases zīmola "Better Boards" vadītāja Inga Bratena, kā arī Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidents Andris Grafs.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pēc Zalpēteres ierosinājuma no amata 29. aprīlī AS "Rīgas siltums" padomē tika atbrīvoti ilggadējie bijušie Rīgas domes deputāti Jānis Ločmelis (GKR) un Vjačeslavs Stepaņenko (S).

Atbilstoši "Rīgas siltums" statūtiem padomē darbojas pieci locekļi un padome tiek izraudzīta uz piecu gadu termiņu. Līdz 29. aprīlim uzņēmuma padomē strādāja Dzintars Kauliņš, Kaspars Lore, bijušais pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR), kā arī Stepaņenko un Ločmelis. Radzevičs 13. janvārī amatu padomē atstāja un kopš tā laika padome turpināja darboties nepilnā sastāvā.

Tā rezultātā Zalpētere dalībnieku sapulcē ierosinājusi darbam padomē iecelt Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktoru Jāni Liepiņu, Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas Juridiskā departamenta direktoru Madaru Lauru un Tieslietu ministrijas valsts sekretāru Raivi Kronbergu. Visi trīs guvuši akcionāru atbalstu ieņemamajam amatam.

Padomes locekļa amatu saglabāja Lore, kurš ir Ekonomikas ministrijas Juridiskā departamenta direktors, un Kauliņš, kurš ir Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks.

Pašvaldības iepriekš informēja, ka ieceltie padomes locekļi strādās līdz brīdim, kad Publiskas personas kapitāldaļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktā konkursa kārtībā tiks izvēlēta jauna padome.

"Rīgas siltums" akcionāri ir Rīgas dome (49%), Latvijas valsts (48,995%), AS "Enerģijas risinājumi. RIX" (2%) un AS "Latvenergo" (0,005%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!