Foto: Shutterstock

Šī gada 20. maijā publiski izsludināts konkurss uz AS "RB Rail" valdes locekļa, finanšu direktora amatu, kur galvenā atbildība būs par "Rail Baltica" megaprojekta attīstības finanšu plānošanu, pārvaldīšanu, attīstīšanu un pārvaldīšanu, portālu "Delfi" informēja personāla atlases kompānijas "Arista Executive Search" pārstāvji, kas veiks kandidātu atlasi.

Amatam noteiktās prasības ir maģistra grāds, augstākā līmeņa vadības pieredze ar infrastruktūru saistītos projektos, pieredze finanšu plānošanā un vadībā,kā arī tiks vērtēta pretendentu reputācija, kurai ir jābūt nevainojamai.

Kandidātu atlases process notiks vairākās kārtās, ietverot sākotnējo pārbaudi, lai pārliecinātos par kandidātu atbilstību pamatprasībām, padziļinātu vadības un profesionālo kompetenču novērtēšanu, to noslēdzot ar fināla intervijām.

Ieinteresēto pretendentu pieteikšanās notiks līdz šā gada 4. jūnijam. Ar sludinājumu, pārējām prasībām un pretendentiem iesniedzamajiem dokumentiem ir iespējams iepazīties šeit.

A/S "RB Rail" ir trīs Baltijas valstu kopuzņēmums un centrālais koordinators "Rail Baltica" projektam. "Rail Baltica" ir dzelzceļa infrastruktūras projekts, kā mērķis ir integrēt Baltijas valstis Eiropas dzelzceļu tīklā. Projektā piedalās piecas Eiropas Savienības valstis – Polija, Lietuva, Latvija, Igaunija un, lai arī netieši, Somija. Paredzēts, ka dzelzceļa līnija savienos Helsinkus, Tallinu, Pērnavu, Rīgu, Paņevežu, Kauņu, Viļnu un Varšavu. Dzelzceļa līnijas izbūve, kas vīsies caur Baltijas valstīm, tiek dēvēta par "Rail Baltica" Globālo projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!