Foto: LETA

Ņemot vērā Iepirkumu uzraudzības biroja norādi veikt korekcijas vienā nolikuma punktā, kas saistīts ar autobusa izlaides plānošanu, Autotransporta direkcija tuvāko dienu laikā konkursu par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu septiņās maršrutu tīkla daļās – "Talsi, Tukums", "Jelgava, Dobele", "Valmiera, Valka, Smiltene", "Gulbene, Alūksne, Balvi", "Madona", "Rēzekne, Ludza" un "Ventspils" – sludinās atkārtoti, informē direkcijas pārstāvji.

Pārējās pretendentu sūdzības, kas tika iesniegtas Iepirkumu uzraudzības birojā, tika atzītas par nepamatotām.

Starptautisks konkurss par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu līdz 2032. gadam maršrutu tīkla daļā "Talsi, Tukums", "Jelgava, Dobele", "Valmiera, Valka, Smiltene", "Gulbene, Alūksne, Balvi", "Madona", "Rēzekne, Ludza" un "Ventspils" sākotnēji tika izsludināts šā gada 3. februārī. Pretendenti savus piedāvājumus varēja sagatavot un iesniegt līdz 29. martam. Tomēr, ņemot vērā, ka Iepirkumu uzraudzības birojā tika iesniegtas vairākas sūdzības par konkursa nolikumu, no kurām gandrīz visas tika atzītas par nepamatotām, Iepirkumu komisija šos piedāvājumus atvērt nevarēs.

Saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja norādi konkursa nolikumā būtu jāiekļauj punkts par to, ka pretendents vienu autobusu var norādīt divās lotēs tikai tad, ja to izlaides nepārklājas. Līdz šim šis punkts netika iekļauts nolikumā, bet tika skaidrots pretendentiem atsevišķi. Iepirkumu komisija veiks šīs korekcijas nolikumā un tuvāko dienu laikā konkursu sludinās atkārtoti.

Šobrīd līgums ar konkursa uzvarētājiem kopumā ir noslēgts deviņās no 16 maršrutu tīkla daļām, kas kopumā sastāda 58% no visa maršrutu tīkla. Lotē "Liepāja", "Kuldīga, Saldus", "Pierīga", "Bauska" un "Daugavpils, Krāslava" līgums stāsies spēkā 2021. gada 1. augustā, bet lotē "Cēsis", "Limbaži, Sigulda", "Ogre, Aizkraukle", "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni" un "Limbaži, Sigulda" – 2022. gada 1. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!