Foto: Publicitātes attēli

"Rail Baltica" projekta īstenotājs Latvijā – uzņēmums "Eiropas Dzelzceļa līnijas" izsludinājis iepirkumu, lai izvēlētos uzņēmumu, kas nodrošinās "Rail Baltica" 17 Latvijas reģionālo mobilitātes punktu ēku un pasažieru infrastruktūras projektēšanu un veiks autoruzraudzību, t.sk., veicot visus projektēšanai nepieciešamos priekšdarbus, informē uzņēmuma pārstāvji.

Uz "Rail Baltica" pamatlīnijas Latvijā projektēšanas darbu ietvaros plānoti 16 reģionālie mobilitātes punkti (Salacgrīvā, Tūjā, Skultē, Vangažos, Sauriešos, Rīgā pie Slāvu tilta, Torņakalnā, Zasulaukā, Imantā, kā arī Jaunmārupē, Olainē, Ķekavā, Salaspilī, Baldonē, Iecavā un Bauskā) un viena jauna pieturvieta Rīgā, Āgenskalnā pie P. Stradiņa slimnīcas uz esošā sliežu ceļa.

Papildus vairāku reģionālo mobilitātes punktu iespējamās vietas tiek izskatītas īstenošanai tālākā nākotnē.

Paredzēts, ka reģionālajos mobilitātes punktos jeb multimodālās vietās satiksies dažādi transporta veidi – valsts un pašvaldību autobusi, privātās automašīnas un elektrotransports, skrejriteņi, velosipēdi un visi citi mikromobilitātes rīki, kā arī tiks attīstīti dažādi pakalpojumi.

""Rail Baltica" reģionālā mobilitāte ievērojami uzlabos gan pārvietošanās ātrumu, gan sadzīves iespējas. 17 reģionālas pieturvietas ļaus attīstīt jaunus mobilitātes punktus ar integrētu servisu. Mobilitātes punkti tiks veidoti kā pakalpojumu centri iedzīvotājiem un kalpos 40 km rādiusā ap tiem. Nākamo divu gadu uzdevums - kopā ar pašvaldībām paredzēt visas attīstības vajadzības un sadarbībā ar Autotransporta direkciju nodrošināt šo vajadzību iespējošanu un integrēšanu kopējos reģionālās satiksmes attīstības plānos. Tāpēc īpaši svarīga ir sadarbība projektēšanas laikā, lai pasažieru apkalpošanā un dzīves telpas attīstībā ap mobilitātes punktiem rastos jauni pakalpojumi un būtu ērtāka satiksme iedzīvotājiem ilgtermiņā. Kopējais mērķis – nodrošināt uz iedzīvotāju vajadzībām balstītu apkaimes attīstību ap katru no mobilitātes punktiem," norāda "Eiropas Dzelzceļa līnijas" valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris.

Konkurss norisināsies vienā kārtā. Pretendentiem piedāvājumi jāiesniedz līdz 2021. gada 17. decembrim. Līguma izpildes laiks: būvprojektēšanas pakalpojumiem – 19 mēneši (līdz 2023. gada beigām); autoruzraudzības pakalpojumiem – līdz attiecīgo būvju pieņemšanai ekspluatācijā.

Konkursā var piedalīties fiziskas vai juridiskas personas, vai šādu personu apvienība, kas tirgū piedāvā veikt būvprojektēšanas pakalpojumus, un kuras ir reģistrētas Būvkomersantu reģistrā vai attiecīgajā profesionālās darbības reģistrācijas iestādē ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!