Foto: DELFI

Ekonomikas ministrija izsludinājusi konkursu uz Konkurences padomes divu locekļu amata vietām, liecina otrdien publicētais paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Konkurences padomes loceklim mēnešalga paredzēta 2900 eiro pirms nodokļu nomaksas. Tāpat paredzēta bonusu sistēma atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem.

Pretendentiem pieteikumi dalībai konkursā jāiesniedz 20 kalendāro dienu laikā no paziņojuma publicēšanas.

Amata pretendentiem prasīta nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība ekonomikā, uzņēmējdarbības vadībā vai tiesību zinātnē, kā arī pieredze vadošā amatā, kas ir organizācijas vadītāja vai viņa vietnieka tiešā pakļautībā, kas iegūta pēdējo 10 gadu laikā.

Tāpat pretendentiem prasīta izpratne par Konkurences padomes darbības jomu un mērķiem, izpratne par konkurences tiesību piemērošanu, izpratne finanšu vadības jautājumos, izpratne par tautsaimniecības attīstības procesiem un uzņēmējdarbības vidi, izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes, kā arī angļu valodas zināšanas B2 līmenī atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei.

Konkurences padomes sastāvā ir tās priekšsēdētājs un divi padomes locekļi.

Konkurences padomes priekšsēdētājs šobrīd ir Juris Gaiķis, kurš amatā strādā kopš 2020.gada 14.septembra, savukārt padomes locekļi ir Jānis Račko un Līga Daugaviete.

Konkurences padomes priekšsēdētāju un padomes locekļus, pēc ekonomikas ministra ieteikuma, amatā apstiprina Ministru kabinets. Konkurences padomes priekšsēdētāja un padomes locekļu pilnvaru laiks ir pieci gadi.

Konkurences padomes priekšsēdētāju un padomes locekļus var iecelt amatā atkārtoti.

Konkurences padome ir Ekonomikas ministrijas padotības iestāde, kuras darbības mērķis ir nodrošināt iespēju katram tirgus dalībniekam veikt ekonomisko darbību brīvas un godīgas konkurences apstākļos, kā arī veicināt konkurences attīstību visos tautsaimniecības sektoros sabiedrības interesēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!