Foto: LETA

Izsludināts konkurss uz VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitaskompānijas, dzelzceļa ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmuma SIA "LDz ritošā sastāva serviss" valdes locekļa amatu korporatīvās pārvaldības un komercdarbības jomā, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Mēneša bruto atlīdzība "LDz ritošā sastāva serviss" valdes loceklim paredzēta 7206 eiro apmērā.

Pieteikties konkursā var līdz 2023. gada 6. martam.

"LDz ritošā sastāva servisa" valdes locekļa atlases un novērtēšanas process sastāvēs no trim kārtām, un to īstenos atlases konkursa nominācijas komisija un personāla atlases kompānija SIA "Eiro personāls".

Kandidāti, kuri tiks virzīti otrajai kārtai, tiks aicināti ne vēlāk kā piecu dienu laikā iesniegt sagatavotu prezentāciju par nominācijas komisijas noteikto tēmu.

2022. gada 5. decembrī iespējamas līdzekļu izšķērdēšanas dēļ atlūgumu iesniedza "LDz ritošā sastāva servisa" valdes priekšsēdētāja Zinta Zālīte-Rukmane.

"LDz ritošā sastāva servisa" valdes priekšsēdētāja kopš 2022. gada 6. decembra ir Anda Sīviņa, savukārt valdes locekļa amatā kopš 2022. gada 6. decembra strādā Ivars Vertuls.

Atbilstoši kompānijas statūtiem "LDz ritošā sastāva servisa" valde sastāv no diviem valdes locekļiem, kuri pārstāv kompāniju kopīgi. Valdes locekli amatā ievēlē uz pieciem gadiem.

2021. gadā "LDz ritošā sastāva serviss" strādāja ar 47,334 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,6% mazāk nekā gadu iepriekš, taču guva 752 505 eiro peļņu pretēji zaudējumiem 2020. gadā.

"LDz ritošā sastāva serviss" nodrošina dzelzceļa ritošā sastāva remontu, modernizāciju, apkopi un ekipēšanu, maģistrālo kravas un manevru lokomotīvju nomu, kā arī nodarbojas ar degvielas uzglabāšanu un tās realizāciju dzelzceļa pārvadātājiem un citiem klientiem, nodrošina nesagraujošās kontroles laboratorijas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!